Havuçlu Börek


Fırından alınan hazır ekmek hamurunun poşetinin ağzını bağlayıp, hamur kabarana kadar bekletin. Havuçlu harcı hazırlamak için havuçları kazıyın, yıkayın ve rendeleyin. Rendelenmiş havuca şeker ekleyip, havucu pişirin. İri dövülmüş ceviz veya fındık, tarçın ilave edin. 1-2 Dakika daha çevirdikten sonra ocaktan alıp soğutun. Kabaran hamurdan bezeler hazırlayın. Bezeleri merdane ve unla açın. İçlerine havuçlu harçtan koyun. Havuçlu börekleri kızdırılmış yağda kızartın. Böreklerin fazla yağlarını kağıt havluda alın. Pudra şekeriyle vanilyayı birlikte eleyip, börekleri bu karışıma sıcakken bulayın. Havuçlu börekleri sıcak veya ılık ikram edin. 

Yorumlar