Marmelatlı pasta 2
Marmelatlı Pasta 2
5 Yumurta
9 Yemek kaşığı şeker
9 Yemek kaşığı un
1 Kabartma tozu
1 Tutam tuz
Kuşburnu marmeladı
Yapılışı: Yumurtaların
aklarını ve sarılarını ayırın. Şekeri ve yumurtaların sarılarını mikserle
çırpın. Elenmiş unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Yumurta aklarına 1
tutam tuz ilave edin. Yumurta aklarını mikserle katı kar kıvamına gelene dek
çırpın. Çırpılmış yumurta akını unlu karışıma ekleyin. Yumurta akını söndürmeden
dikkatlice karıştırarak, yumurta sarılı karışıma yedirin. Tepsiye (ben tart
kalıbı kullandım) yağlı kâğıt serin ve pandispanya hamurunu dökün. Pandispanya
hamurunu fırında pişirip soğutun. Pandispanyayı ikiye kesin, arasına marmeladı
sürün. İsterseniz pastanın üzerine pudra şekeri
eleyin.
Yorumlar
Sevgiler