Kıymalı Kuru Biber Dolması
400gr. Kıyma
1 Büyük soğan (400gr.)
5 Diş sarımsak
2 Su bardağı pirinç
2 Yemek kaşığı salça
Nane, tuz, karabiber
Kırmızı toz biber, pul biber
Sıvı yağ, maydanoz
Kuru dolmalık biber
Yapılışı: Kuru dolmalık
biberlerin üzerlerine sıcak su dökün ve biberler yumuşayana kadar bekletin. Biberler
yumuşayınca süzüp, hafifçe sularını sıkın. Soğanı, sarımsakları, maydanozu ince
ince doğrayın. Tüm malzemeyi karıştırın ve biberlerin içlerine doldurun. Dolmaların
ağızlarını domates dilimleriyle kapatıp, tencereye dizin. Üzerine porselen bir
tabak koyun. Tencereye yeterince su koyun ve tencerenin kapağını kapatın. Dolmaları
kısık ateşte pişirin.
Yorumlar