Makarnalar: Kolay Mantı-Tavuklu Noodle-Domates Soslu Erişte-Kabaklı Makarna-Sebzeli Makarna 2-Taze Fasulyeli Fırında Makarna-Peynirli Kabaklı Makarna


Kolay Mantı


Tavuklu Noodle


Domates Soslu Erişte


Kabaklı Makarna


Sebzeli Makarna 2



Taze Fasulyeli Fırında Makarna

Kolay Mantı

Soğanla yeşil biberi yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun. Kıyma veya tavuk kıymasını ekleyip kavurun. Domates rendesini, maydanozu, karabiberi, pul biberi, tuzu, kırmızı toz biberi ilave edip sosunu pişirin. Haşlanmış hazır mantıyı da koyup biraz daha pişirin ve ocaktan alın. Servis tabağına aldığınız mantının üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Pul biberini margarinde yakıp üzerine gezdirin.


Tavuklu Noodle

1 Paket noodle

1 su bardağı şerit kesilmiş tavuk göğsü

5 Adet taze fasulye

1 Su bardağı haşlanıp dilimlenmiş mantar

1 Küçük boy soğan

Yarım havuç

1 Yeşil biber

1 Kırmızı biber

Yarım kabak

1 Patates

1 Taze soğan

1 Tatlı kaşığı mısır nişastası

Soya sosu, sıvı yağ, karabiber

Yapılışı: Soğanı piyazlık doğrayın. Diğer sebzeleri kibrit şeklinde kesin. Sıvı yağında soğanı soteleyin. Sırasıyla kırmızı ve yeşil biberi, taze fasulyeyi, havucu, patatesi, kabağı, taze soğanı, mantarı ilave edip soteleyin. Ayrı bir tavada tavuğu yağsız olarak soteleyip sebzeye karıştırın. Soya sosunu, nişastayı, karabiberi ekleyip biraz daha pişirin. Haşlanmış makarnayı ilave edip karıştırın.

Spagettili patlıcan rulo tarifim burada.


Domates Soslu Erişte

Yemeklik doğranmış soğan ve yeşil biberi sızma zeytinyağında birlikte kavurun. Domatesi, tuzu ekleyip sosu pişirin. Domates sosunu ocaktan alıp içine haşlanmış erişteyi, sosu, karabiberi karıştırın. Peynirle birlikte servis yapın.


Kabaklı Makarna

Mantı makarnayla boru makarnayı birlikte haşlayın süzün ve bir kenarda bekletin. Piyazlık kesilmiş soğanı sızma zeytinyağında soteleyin. Yarım ay şeklinde kesilmiş kabakları ilave edip kabaklar dirili kalacak şekilde soteleyin. Haşlanmış makarnayı, tuzu, karabiberi ekleyip karıştırın. Kabaklı makarnanın üzerine rendelenmiş beyaz peynir serpip servis yapın.


Sebzeli Makarna 2

Soğanı piyazlık kesip sızma zeytinyağında soteleyin. Sırasıyla ince doğranmış havuç ve taze fasulyeyi, yarım ay kesilmiş kabağı, ekleyip sebzeleri soteleyin. Haşlanmış makarnayı, kekiği, karabiberi, tuzu ilave edip biraz çevirin ve dilerseniz beyaz peynirle birlikte servis yapın.

Sebzeli makarna tarifi burada.


Taze Fasulyeli Fırında Makarna

Yarım paket (250gr.) boru makarna

2 Su bardağı incecik kesilmiş taze fasulye

2 Orta boy soğan (piyazlık kesilmiş)

3-4 Yemek kaşığı soya sosu

1 Paket (200ml.) krema

1 Su bardağı beyaz peynir rendesi

1 Yumurta, sıvı yağ

1 Yemek kaşığı margarin

2 Defne yaprağı

Tuz, karabiber, pul biber

Kimyon, kırmızı toz biber

Yapılışı: Margarinle sıvı yağını birlikte eritin. Soğanı ve defne yapraklarını ilave edip soteleyin. Taze fasulyeyi ekleyip kavurun. Baharatlarını, soya sosunu koyup biraz çevirin. Haşlanmış makarnayı da ekleyin ve az daha pişirin. Yağlanmış tepsiye fasulyeli makarnayı döküp yayın. Başka bir kapta kremayı, yumurtayı, karabiberi çırpıp makarnanın üzerine dökün. Üzerine peynir serpip fırında pişirin.

Not: Taze fasulyeli makarna kremalı karışımsız, peynirsiz ve fırında pişirmeden de lezzetli bir makarnadır. Kremalı jambonlu makarnanın ve kuzu kulaklı makarnanın tarifleri burada.


Kaşar Peynirli Kabaklı Makarna

Kibrit şeklinde kesilmiş kabağı sıvı yağda soteleyin. Domates rendesini ilave edip pişirin. Salçayı koyup biraz çevirin. Haşlanmış makarnayı, tuzu, karabiberi, kaşar peyniri rendesini ilave edip makarna sosunu çekene dek pişirin.

Yorumlar

Selma - DUSBAHCESI dedi ki…
Ben bir tabak tavuklu noodle alayim:) Ellerine saglik hepsi birbirinden nefis!
Hepsi de ayrı lezzetli ellerıne sağlık ...bereketı bol olsun...

Sevgiler..
sarımutfak-hande dedi ki…
hepsi ayrı güzel yemek şöleni gibi olmuş ellerine sağlık
ANNEMİNELİ dedi ki…
Hepside çok hoş olmuşlar,ellerine sağlık,sevgilerrrrr....
NzlGl dedi ki…
sevgili Arminacığım

çok teşekkür ederim canım

nazlı ablan
MAYHOSMODA dedi ki…
ellerinize saglık:)mantar kabak ve makarna 3sevdiğim şey 1 arada:)
birsence dedi ki…
hepsi ayrı güzel hepsinden azıcık istiyorum lütfen:)))ellerine sağlık canım...