Patatesli Patlıcan Sarma-Taze Fasulye Kızartması-Havuç Mücveri-Bamya Kızartması-Değişik Biber Kızartması-Kabak Mücveri
Patatesli Patlıcan Sarma
2 Patlıcan
2 Patates
5 Dal maydanoz
5 Dal dereotu
1 Soğan
Kırmızı toz biber, nane, tuz
Pul biber, karabiber, sıvı yağ
Sosu için:
3-4 Domates
Sıvı yağ, tuz, karabiber
Pul biber, kekik, kırmızı toz biber
Yapılışı: Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra ezin. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun. Patatesi, tuzu, baharatları, ince kesilmiş dereotu ve maydanozu ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca yoğurup ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın. Patlıcanları uzunlamasına ince dilimleyin ve tuzlu suda bir süre bekletip yıkayın. Sıvı yağda kızarttığınız patlıcanların fazla yağlarını kâğıt havluda alın. Kızartılmış patlıcan dilimlerinin uçlarına patates köftelerinden koyup rulo şeklinde sarın. Sosu için, domatesleri küçük küp kesip sıvı yağında soteleyin. Baharatları ve tuzu koyup domatesleri öldürmeden ocaktan alın. Fırın kabına domates sosunu dökün. Üzerine patlıcan rulolarını dizip fırında pişirin ve sıcak servis yapın.
Taze Fasulye Kızartması
3 Yemek kaşığı dolusu un
1 Kabartma tozu veya 1 çay kaşığı karbonat
1 Yumurta, sıvı yağ
Kırmızı toz biber, tuz, karabiber, pul biber
Taze fasulye
Yapılışı: Fasulye ve sıvı yağ hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına alın. Yeterince su ilave edip boza kıvamında bir karışım elde edin. Taze fasulyelerin uçlarını kesip yıkayın. Fasulyeleri uzunlamasına ikiye kesin. Taze fasulyeleri hazırlanan sosa bulayıp (fasulyeler çiğ olacak) kızartın ve sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapın.
Domates soslu bostan patlıcanı kızartması tarifi burada.
Havuç Mücveri
4 Havuç
2 Yumurta
4 Yemek kaşığı un
Dereotu, tuz, karabiber
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Yapılışı: Rendelenmiş havucu, ince kesilmiş dereotunu, unu, yumurtaları, tuzu, karabiberi karıştırın. Kızgın sıvı yağa kaşık kaşık mücverden koyup kızartın. Havuç mücverini yoğurtla birlikte servis yapın.
Bamya Kızartması
1 Kahve fincanı maden suyu
1 Yumurta
3 Yemek kaşığı dolusu un
Tuz
Sosu için:
Yoğurt, sarımsak
Dereotu
Yapılışı: Maden suyunu, yumurtayı, tuzu, unu karıştırın. Bamyaların başlarını temizleyip yıkayın. Bamyaları (çiğden) maden sulu karışıma bulayıp sıvı yağda kızartın. Sos malzemelerini bir kapta çırpıp bamya kızartmasının üstüne dökün. Üzerine pul biber serpin.
Değişik Biber Kızartması
2 Yumurtayı, tuzu, unu, suyu boza kıvamına gelene dek çırpın. Yeşil biberleri ikiye kesip içlerini temizleyin ve yıkayın. Biberleri sosa bulayın ve sıvı yağda kızartın. Üzerine yoğurt gezdirin.Kabak Mücveri
500gr. Kabak (rendelenmiş)
3 Taze soğan (ince kesilmiş)
1 Kâse beyaz peynir
Maydanoz, dereotu
4 Yemek kaşığı dolusu un
2 Yumurta
Karabiber, kırmızı toz biber
Tuz, pul biber
Yapılışı: Tüm malzemeyi karıştırın. Kızdırılmış sıvı yağa birer yemek kaşığı kabak mücverinden koyup kızartın.
Yorumlar
Saygılar.
fasülye kızartmasını duymuştum ama bamyayı duymamıştım.
Değişik lezzet tarifleri vermişsin yine ellerine sağlık canım
iyi haftasonları diliyorum
sevgilerimle
ellerine sağlık demek istiyıorum sadece çünkü bu sıcaklarda en çok yediğimiz ve arzu ettiğimiz şeyleri yapıp birgüzel yayınlamışsın..
bereketli olsun..
sevgiliermle..
sevgiler