Kaldirik Otu (Hodan) Kavurması ve Yumurtalı Kaldirik Otu Kavurması




Kaldirik Otu (Hodan) Kavurması ve Yumurtalı Kaldirik Otu Kavurması

500gr. Kaldirik otu
1 Büyük soğan
Sarımsaklı yoğurt
Sıvı yağ, tuz, karabiber
Yapılışı: Kaldirik otunu doğrayıp, yıkayın ve yeterince su ilavesiyle haşlayın. Haşlanan otları süzdükten sonra soğuk sudan geçirin. Fazla sularını sıkıp, bir kenarda bekletin. Soğanı yemeklik doğrayıp, sıvı yağla birlikte kavurun. Kaldirik otunu, tuzu, karabiberi ekleyip kavurun. Üzerine sarımsaklı yoğurt döktükten sonra sevis yapın.

Yumurtalı Kaldirik Otu Kavurması

Kaldirik otu kavurmasının yarısını yoğurt soslu, yarısını yumurtalı hazırladım.Yumurtalısı için:

Tavaya az sıvı yağ koyup kızdırdım. Çırpılmış yumurtaları, kavrulmuş kaldirik otunu, tuzu ilave edip yumurtalar pişene kadar karıştıra karıştıra kavurdum.






Yorumlar

BAL TATLISI dedi ki…
Kaldirik otunu karadenizli komşularımız sayesinde tanıdım onlar genellikle turşusunu yapıyorlar çok severek tükettiğim bir ot türüdür kavurmasıda ayrı güzeloluyor