Kaldirik Otu (Hodan) Kavurması ve Yumurtalı Kaldirik Otu Kavurması
Kaldirik Otu (Hodan)
Kavurması ve Yumurtalı Kaldirik Otu Kavurması
500gr. Kaldirik otu
1 Büyük soğan
Sarımsaklı yoğurt
Sıvı yağ, tuz,
karabiber
Yapılışı: Kaldirik
otunu doğrayıp, yıkayın ve yeterince su ilavesiyle haşlayın.
Haşlanan otları süzdükten sonra soğuk sudan geçirin. Fazla
sularını sıkıp, bir kenarda bekletin. Soğanı yemeklik doğrayıp,
sıvı yağla birlikte kavurun. Kaldirik otunu, tuzu, karabiberi
ekleyip kavurun. Üzerine sarımsaklı yoğurt döktükten sonra
sevis yapın.
Yumurtalı Kaldirik Otu
Kavurması
Kaldirik otu kavurmasının
yarısını yoğurt soslu, yarısını yumurtalı
hazırladım.Yumurtalısı için:
Tavaya az sıvı yağ
koyup kızdırdım. Çırpılmış yumurtaları, kavrulmuş kaldirik
otunu, tuzu ilave edip yumurtalar pişene kadar karıştıra
karıştıra kavurdum.
Yorumlar