Şekerpare
Şekerpare
1 Yumurta
2 Kahve fincanı pudra şekeri
2 Kahve fincanı eritilmiş
margarin
3 Su bardağı un
1 Tatlı kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı tuz
Şerbeti İçin:
2 Su bardağı şeker
1,5 Su bardağı su
Çeyrek limonun suyu
Yapılışı: Şerbet
malzemelerini tencereye alıp kaynatın. Şerbet kaynayınca, ocaktan alıp soğumaya
bırakın. Yumurtayı, yağı, pudra şekerini karıştırın. Unu, tuzu, karbonatı ilave
edip hamuru yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Hazırlanan hamurdan ceviz
büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın ve hafifçe yassılaştırın. İsterseniz
üzerlerine birer fındık veya fıstık yerleştirin. Şekerpareleri fırında pişirin.
Tepsiyi fırından çıkarıp, üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şekerpareyi soğuyunca
ikram edin.
Kaynak: Selime Zaimoğlu-Bugün
Ne Pişirsem?
Yorumlar