Pırasalı Kıymalı Pide-Biberli Ekmekler- Fındıklı Çörek




Pırasalı Kıymalı Pide-Biberli Ekmekler- Fındıklı Çörek

Hamuru İçin:
3 Yumurta (2 sarısı üzerine)
1 Paket yaş maya
1 Su bardağı ılık süt
1 Su bardağı sıvı yağ
2 Yemek kaşığı dolusu şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Pırasalı Kıymalı Pidenin Harcı İçin:
Pırasa, kıyma, domates
Salça, maydanoz, tuz
Sıvı yağ, karabiber
Fındıklı Çöreklerin Harcı İçin:
2 Su bardağı iri dövülmüş fındık
1 Su bardağı şeker
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 Yumurta akı
Biberli Ekmeklerin Harcı İçin:
4 Adet kurutulmuş dolmalık biber
Birkaç diş sarımsak
Sıvı yağ, pul biber

Yapılışı: Sütü, 2 yemek kaşığı şekeri, mayayı karıştırıp mayayı eritin. 15 Dakika maya kabarana ve köpük köpük olana kadar bekletin. Mayalı sütü, yumurtaları, yağı karıştırın. Unu, tuzu ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp, iyice kabarana kadar bekletin. Hamur kabarınca hamuru 4 eşit parçaya kesip, hamurları beze haline getirin. Pırasalı kıymalı harcı hazırlamak için küçük küpler halinde doğranmış pırasaları, kıymayı, sıvı yağı tencereye alıp birlikte kavurun. Domatesi rendeleyip, domatesi kıymaya ilave edin ve 2-3 dakika kavurun. Salçayı, doğanmış maydanozu, tuzu, karabiberi koyup susuz kalana kadar kavurun. Pırasalı kıymalı içi soğutun. Bezenin birini uzun oval biçimde açın. Ortasına kıymalı içi koyup yayın. Hamurun kenarlarını kıymalı harcın üzerine kapatın. Pideyi kat yerleri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye koyun. İkinci bezeyle pidenin süslemelerini yapıp, peynirli küçük poğaçalar hazırlayabilirsiniz. Fındıklı çörekleri hazırlamak için, fındıklı çöreğin tüm iç malzemelerini karıştırın. Üçüncü bezeyi 4 eşit parçaya kesip, bezeler hazırlayın. Hamurun birini merdane ve unla açıp, üzerine fındıklı içten serpin. Rulo şeklinde sarıp, gül şekline getirin ve tepsiye koyun. Diğer 3 hamuru da aynı şekilde hazırlayıp, tepsideki fındıklı çöreğin etrafına dolayın. Biberli ekmekleri hazırlamak için, Dolmalık biberlerin üzerlerine kaynar su döküp, biberler yumuşayana kadar bekletin. Biberler yumuşayınca soğuk sudan geçirip, fazla sularını hafifçe sıkın. Küçük bir kaba (ben saklama kabı kullandım) biberleri, rendelenmiş sarımsakları ve sıvı yağı koyup karıştırın kapağını kapatın. Buzdolabında 1 gece bekletin (ben akşamdan hazırladım). Son bezeye küçük küçük doğranmış biberleri, 1-2 çay kaşığı sarımsaklı yağdan, 1 çay kaşığı biberlerin sarımsağından ilave ettikten sonra yoğurun. 5-10 Dakika bekletin. Biberli ekmeklerin hamurunu 2 eşit parçaya kesin. Yuvarlak şekiller verin ve tepsiye koyun. Tepsidekilere 15 dakika fırın mayası verdirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Yorumlar

*mehtap dedi ki…
şimdi pazar kahvaltısına iyi giderdi, eline sağlık.
resim defterimm dedi ki…
Müthiş görünüyor ellerinize sağlık (◡‿◡✿)
Bir hamur ile 3 cesit vede nefis gozukuyorlar elinize saglik..
Pumpulininmutfagi dedi ki…
Harika görünüyor
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)
birmavimbirpembem dedi ki…
MERHABA BLOGUNUZU YENİ KEŞFETTİM. BU ARADA NERDENSİNİZ. SANKİ BENİM OTURDUĞUM MELEKETE GİBİ GELDİ. BANADA BEKLERİM BYE
Rosita Vargas dedi ki…
Que rico cake armina está irresistible y brillante me gusta,abrazos.
nefiss görünüyor ellerinize sağlık :) sizi takibe aldım sizi de bloguma beklerim sevgiler :)