Mantarlı Karnıbahar Çorbası


200gr. Karnıbahar

7 Büyük boy mantar

1 Soğan

1 Çay bardağı ufalanmış peynir

2 Su bardağı süt

1 Yemek kaşığı dolusu un

1 Yemek kaşığı tereyağı, sıvı yağ

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber

Yapılışı: İncecik kesilmiş soğanı az sıvı yağda soteleyin. İnce ve küçük küçük kesilmiş karnıbaharı ilave edip kavurmaya devam edin. Doğranmış mantarları ekleyip kavurduktan sonra tereyağını katıp eritin. Unu ekleyip biraz daha çevirin. Sütle beyaz peyniri koyup sos kıvamına gelene kadar ve peynir eriyene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Yeterince suyu, tuzu, baharatları ilave edip kaynayana kadar pişirin.

Yorumlar