Milföy Börekleri


Jambonlu Milföy Böreği


Çikolatalı Milföy


Kıymalı Milföy Böreği


Yufkalı Milföy Böreği


Elmalı Milföyler


Fındıklı Milföy



Patatesli Milföy Böreği



Jambonlu Milföy Böreği

6-7 Adet milföy hamuru

5 Dilim dana jambonu

5 Küçük dilim kaşar peyniri

1 Yumurta sarısı

Haşhaş

Yapılışı: Buzu çözülmüş milföy hamurlarının üzerlerine birer dilim jambon ve kaşar peyniri koyup rulo sarın. Kalan milföylerden şeritler kesip böreklerin üzerlerine yapıştırın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin ve fırında pişirin.

Çikolatalı Milföy

İri dövülmüş fındığı, beyaz dalma çikolatayı, pembe damla çikolatayı karıştırın. Milföy hamurlarının ortalarına çikolatalı karışımdan bolca koyup, milföyleri bohça şeklinde kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, file fındık serpin. Çikolatalı milföyleri fırında üzerleri kızarana dek pişirin.

Kıymalı Milföy Böreği

1 Küçük soğanı yemeklik kesip sıvı yağla birlikte kavurun. Küçük bir kâse kıymayı soğana ilave edip kıymayı da kavurun. Tuzunu, karabiberini koyup ocaktan alın ve harcı soğutun. 5 Milföy hamurunun üzerine kıymalı harçtan koyup börekleri üçgen şeklinde kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin ve milföy böreklerini fırında pişirin.

Yufkalı Milföy Böreği

16 Adet milföy hamuru

3 Yufka

İçi için:

2 Su bardağı ekşimik (bir çeşit lor)

1 Su bardağı ufalanmış beyaz peynir

Maydanoz (ince kesilmiş)

Sosu için:

1 Su bardağı maden suyu

Yarım su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 Yumurta

Yapılışı: Sos malzemelerini bir kaba alıp çırpın. İç malzemesini de ayrı bir kapta karıştırın. Yufkaları iri parçalara kesin. Yufkanın yarısını arasına bir şey sürmeden tepsiye döşeyin. Peynirli harcı üzerine serpin. Kalan yufkaları da üzerine döşeyin. Buzu çözülmüş milföy hamurlarını böreğin üzerine koyun ve uçlarından hafifçe birleştirin. Üzerine sosunu döküp dilimleyin. Böreği yarım saat dinlendirin. Yufkalı milföy böreğini üzeri kızarana kadar fırında pişirip sıcak servis yapın.

Elmalı Milföyler

2 Büyük elma

2 -3 Yemek kaşığı şeker

1 Avuç kuru üzüm, tarçın

Milföy hamuru

1 Yumurta sarısı

Yapılışı: Elmaları soyup rendeleyin, şekerle birlikte pişirin. Yıkanmış üzümü ve tarçını ekleyip 1-2 dakika daha pişirin. Elmalı harcı ocaktan alıp soğutun. Milföy hamurlarına elmalı harçtan koyup istediğiniz şekilleri verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp fırında pişirin. Elmalı milföyler soğuyunca üzerlerine pudra şekeri eleyin.

Fındıklı Milföy

Kavrulmuş fındıkları robotta toz haline getirin. Fındık, pudra şekeri ve az suyu karıştırıp koyuca bir karışım yapın. Milföy hamurlarına fındıklı karışımdan koyup istediğiniz şekilleri verin. Fındıklı milföylerin üzerlerine yumurta sarısı sürüp fırında pişirin. Üzerlerine pudra şekeri eleyin.

Patatesli Milföy Böreği

Patatesleri haşlayın, soyun ve ezin. İçine rendelenmiş soğanı, acılı ve acısız karışık biber salçasını, tuzu karıştırın. Taze soğanın yeşil yerlerini kaynar suda yumuşayana kadar bekletin süzün ve soğuk suya koyun. Soğuk sudan çıkarınca süzgeçte bekletip fazla sularını hafifçe sıkın. Milföy hamurlarına patatesli harçtan koyup bohça şekline getirin. Bohçaların ağızlarını hazırlanan taze soğanlarla bağlayın. Böreklerin üzerlerine yumurta sarısı sürüp fırında pişirin.

Yorumlar

anneanneninemekleri dedi ki…
Hepsi birbirinden lezzeti görünüyor ellerine sağlık,süperler..
cnm mimi cvplayamayacağını söylemişsin sorun değil..tariflerin çok güzel olmus özellikle çikolatalı olanın görüntüsü çok hosuma gitti deneyeceğim inşallah..beyaz ve pembe damla çikolataya hiç rastlamamıştım sayende öğrendim:)markete gidince raflara daha dikkatli bakacağım:))
mutfagabuyrun dedi ki…
bu böreklere baktım baktım kaldım canım.hepsi ayrı güzel olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.
yemekbiraşk dedi ki…
gözle rbayram ediyor:) şölen olmuş hepsi:)
eline sağlık sevgilerimle,
♥ŞANSLI♥ dedi ki…
Milföy mutlaka bulundururum dolabımda...Ani misafirler için çok pratik oluyor.Hepside süper görünüyor.
Sevgiler:)
Özgen dedi ki…
Arkadaşım ellerine sağlık Hepsi birbirinden harika tarifler.Benim milföyle aram pek iyi değil ama tariflerin çok hoşuma gitti sevgiler...
evet milföy hamurlarıyla neler yapılıyor değilmi canım ellerine sağlık çok güzel tarifler
durutarifler dedi ki…
Jambonlu olan çok şık olmuş. gerçi hepsi birbirinden güzel. Ellerine sağlık.
Sevgiler
çeşnici Handan dedi ki…
Yine döktürmüşsün hepsi birbirinden güzel olmuş ellerine sağlık canım. Milföyü çok kullanan biri olarak bu tarifler çok işime yarayacak.