Fırında Tavuk Köftesi 2- Pirinçli Nohut Çorbası- Tost Ekmeği Tatlısı- Portakallı Kurabiye- Kıymalı Biber Yemeği- Havuç Salatası- Baharatlı Makarna


Fırında Tavuk Köftesi 2


Pirinçli Nohut Çorbası


Tost Ekmeği Tatlısı


Portakallı Kurabiye


Kıymalı Biber Yemeği


Havuç Salatası



Baharatlı Makarna


Portakallı kurabiye tarifimi Yıldız arkadaşımızın ev sahibeliğini yaptığı mandalinalı ve portakallı lezzetler etkinliğine gönderiyorum.


Fırında Tavuk Köftesi 2

1kg. Tavuk kıyması

1 Paket İnegöl Köfte Harcı (Ülker Bizim Mutfak)

6-7 Yemek kaşığı sıvı yağ

3 Çay bardağı su

Yapılışı: Tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp köfteyi 5 dakika boyunca yoğurun. Buzdolabında 1 gece bekletip yağlanmış borcama köfteyi yayın ve fırında pişirin.

Diğer fırında tavuk köftesi tarifim burada.


Pirinçli Nohut Çorbası

1 Su bardağı süzme yoğurt

1 Yumurta

1 Su bardağı süt

2 Yemek kaşığı dolusu un

5 Su bardağı su

2 Yemek kaşığı margarin

1 Su bardağı haşlanmış nohut

1 Su bardağı haşlanmış pirinç

1 Tablet tavuk suyu

Tuz, karabiber, pul biber, nane

Yapılışı: Süzme yoğurdu, yumurtayı, unu, sütü çırpın ve tencereye alın. Pirinci, nohudu, tavuk suyu tabletini, karabiberi, pul biberi, 5 su bardağı suyu, 1 yemek kaşığı margarini ilave edip çorbayı pişirin. 1 Yemek kaşığı margarinde naneyi yakıp çorbaya karıştırın. Pişen çorbayı ocaktan aldıktan sonra tuzunu ilave edin.

Tost Ekmeği Tatlısı

10 Adet tost ekmeği

10 Yemek kaşığı eritilmiş margarin

Kreması için:

2,5 Su bardağı süt

3 Yemek kaşığı un

3 Yemek kaşığı dolusu hindistan cevizi

1 Yemek kaşığı tereyağı veya margarin

1 Vanilya

Şerbeti için:

2 Su bardağı şeker

2 Su bardağı su

Yapılışı: Tost ekmeklerinin üzerlerine (sadece bir yüzlerine) birer yemek kaşığı eritilmiş margarin sürün ve donmasını bekleyin. Şerbet malzemelerini tencereye alıp kaynatın. Krema malzemelerini de başka bir tencereye alıp kremasını pişirin. 5 Adet tost ekmeğini yağlı yerleri üstte gelecek şekilde tepsiye dizin. Üzerlerine kremasından koyun. Yağlı yerleri alta gelecek şekilde, kalan ekmekleri de kremalı olanların üzerlerine kapatın. Kreması soğuyunca ekmeklerin üzerine sıcak şerbetini dökün. Tatlıyı buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.


Portakallı Kurabiye

Yarım su bardağı eritilmiş margarin

Yarım su bardağı yoğurt

Yarım su bardağı şeker

1 Portakalın suyu ve kabuğunun rendesi

2 Yumurta (1 akı ayrılmış)

1 Çay kaşığı karbonat

Aldığı kadar un, file fındık

Yapılışı: Margarini, yoğurdu, şekeri, portakal suyunu ve kabuğunun rendesini, 1 yumurtayla 1 yumurta sarısını karışırın. Un ve karbonatı ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamurdan büyükçe parçalar koparıp yuvarlak şekiller verin. Üzerlerini yumurta akına ve file fındığa bulayıp fırında pişirin.

Kıymalı Biber Yemeği

3 Küçük soğanı sıvı yağda kavurun. 250gr. Tavuk kıymasını ve 1 yemek kaşığı tereyağını kıymaya ekleyip kavurmaya devam edin. 2 Tatlı kaşığı salçayı, ince kesilmiş maydanozu koyup karıştırın. Tuzu, karabiberi, 2,5 su bardağı suyu ilave edin ve kaynayana kadar pişirin. Kızarmış yeşil biberleri (biberleri yazın kızartıp büyük boy buzdolabı poşetine doldurup derin dondurucuya koymuştum buzlarını çözdürdükten sonra kullandım) gül şeklinde sarıp tencereye dizin. Biberlerin üzerine kıymalı sulu karışımı dökün ve kısık ateşte pişirin. Biber yemeğini sıcak servis yapın.


Havuç Salatası

Sarımsak rendesini, sıvı yağı, limon suyunu, tuzu çırpın. Doğranmış domatesi, piyazlık kesilmiş soğanı, ince kesilmiş kıvırcık yapraklarını, havuç rendesini salata kâsesine alın. Üzerine sarımsaklı sosu döküp karıştırın ve servis yapın.


Baharatlı Makarna

Yarım paket makarna

Sosu için:

1 Soğan

1 Yemek kaşığı dolusu salça

2 Su bardağı makarnanın haşlama suyu

2 Tutam şeker

Sızma zeytinyağı

Kimyon, tuz, karabiber, pul biber

Kekik, nane

Yapılışı: Makarnayı haşlayıp süzün. Soğanı rendeleyip zeytinyağında kavurun. Salçayı ekleyip kavurun. 2 Su bardağı makarnanın haşlama suyunu, baharatları, tuzu, şekeri ilave edip sos kıvamına gelene kadar pişirin. Ayrı bir tencerede biraz sızma zeytinyağını kızdırıp içine haşlanmış makarnayı koyup karıştırın. Makarnayı servis tabağına alıp üzerine sostan koyun ve sıcak servis yapın.

Not: Benim kullandığım salça koyu kıvamlı bir salça olduğu için makarna suyunu 2 su bardağı kullandım. Salçanın kıvamına göre makarna suyunu 1 su bardağına indirebilirsiniz.

Yorumlar

Dilekhaniminmutfagi dedi ki…
MONİTÖRE YAPIŞTIM VALLAHİ HANGİSİNE BAKACAĞIMI ŞAŞIRDIM BİR YAPIYORSUN PİR YAPIYORSUN ELLERİNE SAĞLIK CANIMSIN SELAMLAR
mandalincikmazi dedi ki…
:))
Teşekkürler canım,
ellerine sağlık
aldımtarifi en kısa zamanda yayındayız...
Teşekkürler.........
yemekbiraşk dedi ki…
hepsi birbirinden nefis olmuş
sevgiler..
Unknown dedi ki…
ellerine sağlık. hepsi harika görünüyor.
Gülcan dedi ki…
hepsi birbirinden güzel olmuş. ağzımın suyu aktı gece gece ellerinize sağlık sevgiler.
NzlGl dedi ki…
eline sağlık canım
hepsi birbirinden güzel tarifler
sevgiler
Unknown dedi ki…
Canım yaa yine her zamanki gibi döktürmüşsün.Çeşit çeşit tarifler harika görünüyorlar.
Ellerine sağlık canım
Öpüyorum.
cafemis dedi ki…
Ellerinize sağlık,hepsi birbirinden nefis gözüküyor,Dilek Hanımın Mutfağına katılıyorum,ben de hangisine bakacağımı şaşırdım,sevgiler,iyigeceler
çeşnici Handan dedi ki…
Hepsi birbirinden güzel harika olmuş ellerine sağlık afiyetler olsun.
harika duruyor hepsi... hele hele şu tost ekmeği tatlısı çok hoşuma gitti:) kenarlarını kesseniz hele hiç anlaşılmaz ekmek olduğu harika!
garlutti dedi ki…
Hola ..desde VIGO ESPAÑA ...es la primera visita a tu blog ..me gustan tus recetas y tu blog ..me apunto a seguirte ..y te invito a mi blog y a compartir mis recetas ...SALUDOS MARIMI