Kahve Soslu İrmik Tatlısı-Mantarlı Pide-Kakuleli Tatlı
Kahve Soslu İrmik Tatlısı
1,5 Su bardağı dövülmüş fındık (kavrulmuş)
1 Paket (200gr.) labne peyniri
1 Su bardağı irmik
1 Su bardağı şeker
1 Yemek kaşığı margarin
4 Su bardağı süt
Kahve sosu için:
1 Yemek kaşığı granül kahve
2 Yemek kaşığı dolusu nişasta
2 Su bardağı su
1 Yemek kaşığı toz jelatin
1 Su bardağı süt
6 Yemek kaşığı şeker
Yapılışı: Şeker, irmik ve sütü karıştırıp margarini ilave edin. Muhallebi kıvamında pişirip ocaktan alın. İçine labne peynirini karıştırın. Kaselere fındık koyup, üzerlerine irmikli tatlıyı dökün. Sos malzemelerini karıştırıp pişirin. Kahveli sosu, soğumuş olan tatlıların üzerlerine dökün. Buzdolabında 1 gece bekletin. Üstlerini hindistan cevizi rendesi ve fındıkla süsleyin.
Mantarlı Pide
1 Paket yaş maya
2 Yemek kaşığı şeker
2 Su bardağı ılık su
1 Su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 Tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için:
500gr. Mantar
2 Soğan, 1 yeşil biber
1 Büyük domates
Maydanoz, tuz, sıvı yağ
Pul biber, karabiber
Yapılışı: Mayalı hamuru hazırlayıp, kabarana dek bekletin. Mantarı haşlayıp dilimleyin. Yemeklik kesilmiş soğan ve yeşil biberi sıvı yağında birlikte kavurun. Mantarı, küçük küp kesilmiş domatesi ekleyip domates suyunu çekene değin pişirin. Maydanozu, tuzu, pul biberi, karabiberi ilave edin. Ocaktan alıp soğutun. Hamurdan büyükçe parçalar koparın. Tezgahın üzerini sıvı yağla yağlayıp, hamurları elinizle açın. Mantarlı harcı ortalarına koyun. Kenarlarını ortalarına doğru kapatın (kır pidesindeki gibi). Mantarlı pideleri kat yerleri alta gelecek şekilde tepsiye koyun. Pideleri 30 dak. tepside mayalandırın. Pidelerin üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu ve susam serpin. Mantarlı pideleri üzerleri kızarana dek fırında pişirin. Mantarlı pidelerin yumuşak olmaları için, fırını kapattıktan sonra 5-10 dak. fırında bekletin.
Not: Mantarlı pidenin tarifini Oktay ustanın programından almıştım.
Çörek
Mantarlı pidenin hamurundan artınca kalanını çörek yaptım. Hamurdan küçük parçalar kopardım ve çiçek şeklinde tepsiye dizdim. Tepside 30 dak. mayalandırıp, üstüne yumurta sarısı sürdüm. Üzerine bol susam serpip, fırında pişirdim.
Kayısı Marmelatlı Çörek
Çöreğin bir kaç diliminin ortalarından kesip aralarına kuru kayısı marmeladı koydum. Üstlerine pudra şekeri serptim.
Kakuleli Tatlı
2 Yumurta
4 Yemek kaşığı yoğurt
1 Çay kaşığı karbonat
2 Tatlı kaşığı kakule
2 Vanilya
Adığı kadar un
Sıvı yağ, krema
Şerbeti için:
2 Su bardağı şeker
2 Su bardağı su
Yarım limonun suyu
Yapılışı: Yoğurtla yumurtaları birlikte karıştırın. Kakuleyi, karbonatı, vanilyaları ve unu ilave edip kek hamuru kıvamında bir karışım elde edin. Kızgın sıvı yağa hamurdan birer çay kaşığı döküp kızartın. Kızaran tatlıları hazırlayıp soğuttuğunuz şerbete atın. Kakuleli tatlıyı servis tabağına alıp, üzerine şekersiz krema döküp servis yapın.
Not: Bu tatlı kakulesiz ve kremasız da güzel oluyor.
1,5 Su bardağı dövülmüş fındık (kavrulmuş)
1 Paket (200gr.) labne peyniri
1 Su bardağı irmik
1 Su bardağı şeker
1 Yemek kaşığı margarin
4 Su bardağı süt
Kahve sosu için:
1 Yemek kaşığı granül kahve
2 Yemek kaşığı dolusu nişasta
2 Su bardağı su
1 Yemek kaşığı toz jelatin
1 Su bardağı süt
6 Yemek kaşığı şeker
Yapılışı: Şeker, irmik ve sütü karıştırıp margarini ilave edin. Muhallebi kıvamında pişirip ocaktan alın. İçine labne peynirini karıştırın. Kaselere fındık koyup, üzerlerine irmikli tatlıyı dökün. Sos malzemelerini karıştırıp pişirin. Kahveli sosu, soğumuş olan tatlıların üzerlerine dökün. Buzdolabında 1 gece bekletin. Üstlerini hindistan cevizi rendesi ve fındıkla süsleyin.
Mantarlı Pide
1 Paket yaş maya
2 Yemek kaşığı şeker
2 Su bardağı ılık su
1 Su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 Tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için:
500gr. Mantar
2 Soğan, 1 yeşil biber
1 Büyük domates
Maydanoz, tuz, sıvı yağ
Pul biber, karabiber
Yapılışı: Mayalı hamuru hazırlayıp, kabarana dek bekletin. Mantarı haşlayıp dilimleyin. Yemeklik kesilmiş soğan ve yeşil biberi sıvı yağında birlikte kavurun. Mantarı, küçük küp kesilmiş domatesi ekleyip domates suyunu çekene değin pişirin. Maydanozu, tuzu, pul biberi, karabiberi ilave edin. Ocaktan alıp soğutun. Hamurdan büyükçe parçalar koparın. Tezgahın üzerini sıvı yağla yağlayıp, hamurları elinizle açın. Mantarlı harcı ortalarına koyun. Kenarlarını ortalarına doğru kapatın (kır pidesindeki gibi). Mantarlı pideleri kat yerleri alta gelecek şekilde tepsiye koyun. Pideleri 30 dak. tepside mayalandırın. Pidelerin üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu ve susam serpin. Mantarlı pideleri üzerleri kızarana dek fırında pişirin. Mantarlı pidelerin yumuşak olmaları için, fırını kapattıktan sonra 5-10 dak. fırında bekletin.
Not: Mantarlı pidenin tarifini Oktay ustanın programından almıştım.
Çörek
Mantarlı pidenin hamurundan artınca kalanını çörek yaptım. Hamurdan küçük parçalar kopardım ve çiçek şeklinde tepsiye dizdim. Tepside 30 dak. mayalandırıp, üstüne yumurta sarısı sürdüm. Üzerine bol susam serpip, fırında pişirdim.
Kayısı Marmelatlı Çörek
Çöreğin bir kaç diliminin ortalarından kesip aralarına kuru kayısı marmeladı koydum. Üstlerine pudra şekeri serptim.
Kakuleli Tatlı
2 Yumurta
4 Yemek kaşığı yoğurt
1 Çay kaşığı karbonat
2 Tatlı kaşığı kakule
2 Vanilya
Adığı kadar un
Sıvı yağ, krema
Şerbeti için:
2 Su bardağı şeker
2 Su bardağı su
Yarım limonun suyu
Yapılışı: Yoğurtla yumurtaları birlikte karıştırın. Kakuleyi, karbonatı, vanilyaları ve unu ilave edip kek hamuru kıvamında bir karışım elde edin. Kızgın sıvı yağa hamurdan birer çay kaşığı döküp kızartın. Kızaran tatlıları hazırlayıp soğuttuğunuz şerbete atın. Kakuleli tatlıyı servis tabağına alıp, üzerine şekersiz krema döküp servis yapın.
Not: Bu tatlı kakulesiz ve kremasız da güzel oluyor.
Yorumlar
Bunu mutlaka denemek isterim.
İlgimi çekdi.Hepsi harika gözüküyor.Eline sağlık.
Sevgiler
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim, kalabalık bir aileyiz ve misafirlerimiz çok oluyor. Çörek için hiç endişeniz olmasın, içi çok güzel pişiyor.
SEVGİLER
kahve soslu tatlı cok orjinal bir tarif mutlaka deniyeceğim paylaşım için teşekkürler