Tavuk Haşlama
1 Bütün tavuk
3 Büyük boy soğan
10 Küçük boy patates
2-3 Havuç
2 Yeşil biber
1-2 Yemek kaşığı salça
Tuz
Yapılışı: Sebzeleri temizleyip yıkayın. İri parçalanmış tavuğu tencereye alın. Üzerine irice dilimlenmiş soğanları, dilimlediğiniz havuçları, irice kesilmiş biberleri ve bütün olarak bıraktığınız patatesleri koyun. Salçayı, tuzu, yeterince suyu karıştırıp tenceredekilerin üstüne dökün. Sebzeler ve tavuk yumuşayana dek pişirin.
Not: Tavuk haşlamasına bazen iri kesilmiş 2 kırmızı biber, 1 yemek kaşığı biber salçası koyuyorum. Bazense büyük soğan yerine bolca arpacık soğanı koyuyorum.
Yorumlar
yaparım eline sağlık canım çok güzel görünüyor dumanı üzerinde sanki kokusu buraya geldi:)sevgilerimi gönderiyorum...
eline sağlık arminacığım..
sevgiler.
hayırlı geceler canım.ellerine emeğine sağlık.nefis görünüyor.teşekkür ederim.herşey gönlünce olsun dileği ile a.e.o.
bende sık yaparım bu yemeği
inat ederim evdekiler havuç koyma desede ben koyar kendim yerim:))))
Ellerinize sağlık.
Sevgilerimi yolluyorum.
Ellerine sağlık eşimin en sevdiği yemeklerden biri aslında vakit geç olmasaydı tavuk çıkarıp da yapsaydım..
Ellerin dert görmesin...
Sevgiler
Ellerine sağlık canım
sevgilerimle