Et Haşlama | Theme Design By 365Developer

Pages

30 Ekim 2008 Perşembe

Et Haşlama

Et haşlamayı özellikle kurban bayramının ikinci günü pişiriyoruz. Aslında et haşlamayı, iri kemikli etten ve kuşbaşı kemiksiz et karışımından pişiriyoruz. Bu sefer evde kemikli et olmadığı için et haşlamayı kuşbaşı kemiksiz etten pişirdim. Et haşlama bütün malzemeleri çiğden konulduğu için yapımı çok kolay bir yemek. Et haşlamayı bol soğanlı yaparsanız, daha lezzetli olur.


Etleri tencereye koyun. Soyulmuş arpacık soğanları veya küçük boy soğanları (biz bazen büyük boy soğanları dörde kesip koyuyoruz) etlerin üzerine yayın. Soyulmuş küçük boy patatesleri de soğanların üstüne koyun. Başka bir kapta sulandırdığınız salçaya tuz ekleyin. Yeterince suyu ve sulandırdığınız salçayı tencereye dökün.Yemeğin etleri ve sebzeleri yumuşayana dek pişirip, sıcak servis yapın.

20 yorum:

  1. Cok lezzetli görünüyor et haslamasi, ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
  2. arkadaşım ellerine sağlık çok güzel bi yemek olmuş.yiyenlere afiyet olsun.sevgiler

    YanıtlaSil
  3. selamlar harika görünüyor ellerine sağlık mutlu günler :)sevgiler

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım..sevgiler afiyetler

    YanıtlaSil
  5. nefis görünüyor....kurban dedinde ,kurban etinin kokusu bi başka olur dimi..harikaaa...

    ellerine sağlık..nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık.
    Çok güzel bir yemek.
    Nefis görünüyor.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. ÇOK İŞTAH AÇICI GÖRÜNÜYOR. ELLERİNE SAĞLIK CANIM. HAYIRLI CUMALAR VE ARDINDAN HUZURLU, MUTLU BİR HAFTA SONU DİLİYORUM. SEVGİLER....

    YanıtlaSil
  8. Eline sağlık Arminacığım harika görünüyor.etle aram çok yoktur ama kurban bayramının ilk günü yapılan et yemeklerine bayılırım.hep birlikte ne güzel de yenir:-)))sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. selam
    ya et yemeklerini nedense sevmiyorum ama resimlerine bakinca istahim aciliyor aksine esimde tam bir et canavari ben bu tabagi aldim onuun icin sevgiler mutlu hafta sonlari

    YanıtlaSil
  10. Sevgili armina
    ellerine sağlık ben bu yemeği sabah bile yiyebilirim:)
    içine birkaç diş sarmısak eklersen daha lezzetli olacağına emin ol canım
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  11. eline sağlık sevgili ARMİNA,
    çok lezzetlidir bilirim , ben pek yiyemesemde :(

    sevgilerrrr..

    YanıtlaSil
  12. patatesle beraber et haşlama enfes gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım.....

    YanıtlaSil
  13. çok nefis bir görüntü ellerine sağlık canım sevgiler

    YanıtlaSil
  14. s.a.
    hayırlı geceler canım.aydınlıyım ama eşim elazığlı olunca burada yaşıyorum.daha artık alıştım buraya.kusura bakma,rahatsızdım 4-5 gündür,uğrayamadım.bu gece biraz iyi olunca ziyaret edeyim dedim.sevgiler bıraktım.a.e.o.

    YanıtlaSil
  15. selamlar canım.
    gene ben.seni sobeledim canım.sayfama kadar uğrayabilirmisin?sevgiler

    YanıtlaSil
  16. PİLAVLA SERVİSİ SÜPER OLUR.BİRDE DÜDÜKLÜDE DAHA ÇABUK PİŞİYOR.O YÜZDEN ÇOK PRATİK.NEFİS GÖRÜNÜYOR.ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  17. eline sağlıkkk harika olmuş kısırında çok şeker görünüyoo

    YanıtlaSil
  18. Ay daha bu aksam oglum diyordu, anne sen hani bir yemek yapiyordun soyle icinde buyuk buyuk etler oluyordu diye. Dusun dusun, sonra anladim haslama diyor bizim yavru. Epeydir yapmiyormusum, tarifin uzerine tuz biber oldu. Hemen yapacagim ins.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  19. selamlar canım.
    teşekkür ederim güzel dileğin için.yeni hafta sana ve ailene huzur getirsin.sevgiler

    YanıtlaSil
  20. ohhh ellerinize sağlık.Kışın en güzel yemeklerinden bence...Şifa olsun.

    YanıtlaSil