30 Ekim 2008 Perşembe

Et Haşlama

Et haşlamayı özellikle kurban bayramının ikinci günü pişiriyoruz. Aslında et haşlamayı, iri kemikli etten ve kuşbaşı kemiksiz et karışımından pişiriyoruz. Bu sefer evde kemikli et olmadığı için et haşlamayı kuşbaşı kemiksiz etten pişirdim. Et haşlama bütün malzemeleri çiğden konulduğu için yapımı çok kolay bir yemek. Et haşlamayı bol soğanlı yaparsanız, daha lezzetli olur.


Etleri tencereye koyun. Soyulmuş arpacık soğanları veya küçük boy soğanları (biz bazen büyük boy soğanları dörde kesip koyuyoruz) etlerin üzerine yayın. Soyulmuş küçük boy patatesleri de soğanların üstüne koyun. Başka bir kapta sulandırdığınız salçaya tuz ekleyin. Yeterince suyu ve sulandırdığınız salçayı tencereye dökün.Yemeğin etleri ve sebzeleri yumuşayana dek pişirip, sıcak servis yapın.

20 yorum:

kizilciksurubu dedi ki...

Cok lezzetli görünüyor et haslamasi, ellerine saglik canim.

mona lisa dedi ki...

arkadaşım ellerine sağlık çok güzel bi yemek olmuş.yiyenlere afiyet olsun.sevgiler

makhina hobi dedi ki...

selamlar harika görünüyor ellerine sağlık mutlu günler :)sevgiler

gonuldeneledokulenler dedi ki...

ellerine sağlık canım..sevgiler afiyetler

disal dedi ki...

nefis görünüyor....kurban dedinde ,kurban etinin kokusu bi başka olur dimi..harikaaa...

ellerine sağlık..nefis görünüyor...

TAZENANE dedi ki...

Ellerinize sağlık.
Çok güzel bir yemek.
Nefis görünüyor.
Sevgiler.

Lezzet Gemisi dedi ki...

ÇOK İŞTAH AÇICI GÖRÜNÜYOR. ELLERİNE SAĞLIK CANIM. HAYIRLI CUMALAR VE ARDINDAN HUZURLU, MUTLU BİR HAFTA SONU DİLİYORUM. SEVGİLER....

neslihan dedi ki...

Eline sağlık Arminacığım harika görünüyor.etle aram çok yoktur ama kurban bayramının ilk günü yapılan et yemeklerine bayılırım.hep birlikte ne güzel de yenir:-)))sevgilerimle...

ikizlerinannesi;keskinli dedi ki...

selam
ya et yemeklerini nedense sevmiyorum ama resimlerine bakinca istahim aciliyor aksine esimde tam bir et canavari ben bu tabagi aldim onuun icin sevgiler mutlu hafta sonlari

nzlgl dedi ki...

Sevgili armina
ellerine sağlık ben bu yemeği sabah bile yiyebilirim:)
içine birkaç diş sarmısak eklersen daha lezzetli olacağına emin ol canım
sevgilerimle

birdutmasali dedi ki...

eline sağlık sevgili ARMİNA,
çok lezzetlidir bilirim , ben pek yiyemesemde :(

sevgilerrrr..

eldivenlerim dedi ki...

patatesle beraber et haşlama enfes gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım.....

hdidem95 dedi ki...

çok nefis bir görüntü ellerine sağlık canım sevgiler

elay dedi ki...

s.a.
hayırlı geceler canım.aydınlıyım ama eşim elazığlı olunca burada yaşıyorum.daha artık alıştım buraya.kusura bakma,rahatsızdım 4-5 gündür,uğrayamadım.bu gece biraz iyi olunca ziyaret edeyim dedim.sevgiler bıraktım.a.e.o.

elay dedi ki...

selamlar canım.
gene ben.seni sobeledim canım.sayfama kadar uğrayabilirmisin?sevgiler

ARZUMCUM dedi ki...

PİLAVLA SERVİSİ SÜPER OLUR.BİRDE DÜDÜKLÜDE DAHA ÇABUK PİŞİYOR.O YÜZDEN ÇOK PRATİK.NEFİS GÖRÜNÜYOR.ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLER.

RUMEYSA dedi ki...

eline sağlıkkk harika olmuş kısırında çok şeker görünüyoo

Bir Anne dedi ki...

Ay daha bu aksam oglum diyordu, anne sen hani bir yemek yapiyordun soyle icinde buyuk buyuk etler oluyordu diye. Dusun dusun, sonra anladim haslama diyor bizim yavru. Epeydir yapmiyormusum, tarifin uzerine tuz biber oldu. Hemen yapacagim ins.
Sevgiler

elay dedi ki...

selamlar canım.
teşekkür ederim güzel dileğin için.yeni hafta sana ve ailene huzur getirsin.sevgiler

Kardeşim dedi ki...

ohhh ellerinize sağlık.Kışın en güzel yemeklerinden bence...Şifa olsun.