Ispanaklı Revani
Ispanaklı revaninin tarifini Gülcan hanımın bloğundan aldım. Revanin malzemelerini yarı yarıya azalttım. Ayrıca ıspanaklı revanide 1
limon kabuğu rendesi vardı. Limon kabuğu yerine vanilya kullandım. Ispanaklı
revaninin farklı ve enfes bir tadı vardı.
Hamuru İçin:
2 Yumurta
Yarım su bardağı ıspanak püresi
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 Vanilya
Şerbeti İçin:
1,5 Su bardağı şeker
2 Su bardağı su
Çeyrek limonun suyu
Yapılışı: Yumurtaları şekeri bir kâseye alın. Mikserle
iyice çırpın. Yağı, ıspanak püresini ekleyip çırpmaya devam edin. İrmiği, unu,
kabartma tozunu, vanilyayı koyup çırpın. Yağlanmış küçük bir fırın kabına
ıspanaklı hamuru döküp yayın. Revaniyi fırında altı üstü kızarana kadar
pişirin. Şerbet malzemelerini tencereye koyup kaynatın. Fırından çıkan sıcak
revaninin üzerine ılık şerbeti dökün. Tatlı şerbeti çekince üzerine Hindistan
cevizi rendesi serpin.
Ispanak Püresinin Yapılışı:
Ispanakları doğrayın, yıkayın, haşlayın ve fazla
sularını sıkın. Rondoya haşlanmış ıspanağı, az suyu koyun ve püre haline
getirin.
Yorumlar