Patatesli Kepek Unlu Krep ve Meyveli Krep
Hamuru İçin:
3 Yumurta
3 Su bardağı süt
1,5 Su bardağı kepekli un
1,5 Su bardağı un
1 Kabartma tozu
1 Kesme şeker, tuz
Yapılışı: Tüm malzemeyi kaseye alıp, mikserle pürüzsüz olana kadar çırpın. Az sıvı yağla, yanmaz tavada krepleri arkalı önlü pişirin. Kreplerin içlerine naneli patates püresinden koyup servis yapın.
Meyveli Krep:
Kepek unlu krepleri pişirip soğutun. Mevsim meyvelerini (ben kivi, portakal, elma, armut kullandım) temizleyip küp küp doğrayın. Kremayı ve pudra şekerini mikserle birlikte krem şanti kıvamına gelene dek çırpın. Kreplerin üzerlerine çırpılmış kremadan sürün. Üzerlerine doğranmış meyvelerden koyun. Krepleri rulo şeklinde sarıp, servis yapın.
Yorumlar