Sodalı Kabak Kızartması-Sodalı Hamsi
Sodalı Kabak Kızartması
Unu, yumurtayı, sodayı, tuzu bir kaseye koyup karıştırın. Boza kıvamından koyu bir hamur hazırlayın. Kabakları temizleyin, yıkayın ve dilimleyin. Hazırlanan sodalı hamura kabakları bulayıp, kızdırılmış yağda kızartın.
Sodalı Hamsi
Hamsi balıklarının içlerini, başlarını, kuyruklarını, kılçıklarını temizleyip yıkadım. Balıkları süzgece alıp, süzgeçte bir süre beklettim. Sodalı kabak kızartmasından kalan hamura az su ekleyip, hamuru biraz açtım. Hamsileri, tuzu, karabiberi, pul biberi hamura ilave edip karıştırdım. Yanmaz tavaya sıvı yağ koyup yağı kızdırdım. Kasedeki sodalı hamurlu hamsiyi tavaya koyup yaydım ve arkalı önlü kızarttım.
Yorumlar