Sodalı Kabak Kızartması-Sodalı Hamsi


Sodalı Kabak Kızartması 
Unu, yumurtayı, sodayı, tuzu bir kaseye koyup karıştırın. Boza kıvamından koyu bir hamur hazırlayın. Kabakları temizleyin, yıkayın ve dilimleyin. Hazırlanan sodalı hamura kabakları bulayıp, kızdırılmış yağda kızartın.

Sodalı Hamsi
Hamsi balıklarının içlerini, başlarını, kuyruklarını, kılçıklarını temizleyip yıkadım. Balıkları süzgece alıp, süzgeçte bir süre beklettim. Sodalı kabak kızartmasından kalan hamura az su ekleyip, hamuru biraz açtım. Hamsileri, tuzu, karabiberi, pul biberi hamura ilave edip karıştırdım. Yanmaz tavaya sıvı yağ koyup yağı kızdırdım. Kasedeki sodalı hamurlu hamsiyi tavaya koyup yaydım ve arkalı önlü kızarttım.

Yorumlar

mutfagabuyrun dedi ki…
sodalı denemedim henüz ama harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Unknown dedi ki…
Bi kabak sever olarak resme baktığımda ciddi ciddi kokusunu aldım sanki çok güzel olmuş ellerine sağlık