İrmikli Bulgur Köftesi



1 Su bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı irmik
1 Yumurta
1 Soğan
2 Yemek kaşığı dolusu un
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, nane
Kimyon, maydanoz
Üzeri İçin:
Sarımsaklı yoğurt
Tereyağı veya margarin
Kırmızı toz biber
Yapılışı: Bulguru ve irmiği bir kaseye alıp karıştırın. Üzerine yeterince sıcak su döküp, üzerine bir kapak kapatın. Bulgur ve irmik suyu çekince yumurtayı, baharatları, tuzu, unu, ince doğranmış maydanozu, rendelenmiş soğanı ilave edin. Köfteyi iyice yoğurun. Küçük top köfteler yapıp, un serpilmiş tepsiye köfteleri koyun. Tepsiyi sallayıp, köftelerin una bulanmalarını sağlayın. Kaynar tuzlu suda köfteleri haşlayın ve süzün. Köftelerin üzerlerine sarımsaklı yoğurt dökün. Tereyağı veya margarinde kırmızı toz biberi yaktıktan sonra üzerine gezdirin.

Not: İrmikli bulgur köftesini yarısını haşlayarak yarısını da kızartarak hazırladım. Kızartılmışı için; köfte hamuruna yuvarlak yassı şekiller verip, un serpilmiş tepsiye dizdim. Hazırladığım köfteleri kızdırılmış yağda arkalı önlü kızarttım (sıcak olarak servis yapılır).

Yorumlar