Tavuklu Lazanya


Tavuklu Lazanya

10 Yaprak lazanya
150gr. Tavuk göğsü (kemiksiz ve derisiz)
200gr. Mantar
3 Sivri biber
1 Orta boy soğan
3 Diş sarımsak
Yarım su bardağı krema
Sıvı yağ, tuz, karabiber
Beşamel Sos İçin:
2 Su bardağı süt
2 Silme yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı margarin
Sıvı yağ, tuz
Üzeri İçin:
Kaşar peyniri
Yapılışı: İnce doğranmış soğanı sıvı yağ ile birlikte soteleyin. Küçük küçük doğanmış sarımsakları ekleyip sotelemeye devam edin. Halka halka ve ince ince doğranmış sivri biberleri koyup, 2-3 dakika soteleyin. Kuşbaşı doğranmış tavuk etini ilave edip, etlerin rengi dönene dek çevirin. Mantarı ekleyip 3-4 dakika kavurun. Kremayı, tuzu, karabiberi koyup 2-3 dakika pişirin. 1 Su bardağı su ilave ettikten sonra 1-2 taşım kaynatın ve ocaktan alın. Yağlanmış küçük bir fırın kabına lazanya yapraklarını aralarına tavuklu harcından koyarak döşeyin. En üstüne de kalan harcı dökün ve bir kenarda bekletin. Beşamel sosunu hazırlamak için eritilmiş margarin ve sıvı yağı karışımında unu hafifçe kavurun. Sütü ilave edip, sos koyulaşana kadar pişirin. Beşamel sosu ocaktan aldıktan sonra tuz ekleyip karıştırın. Hazırlanan beşamel sosu lazanyanın üzerine dökün. Rendelenmiş kaşar peynirini, tavuklu lazanyanın üzerine sepin ve üzeri kızarana kadar fırında pişirin.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Lazanya her türlü makbuldür benim için, elinize sağlık