Fırında Karnıbahar


Fırında Karnıbahar

Küçük boy karnıbahar
Kavrulmuş kıyma (kıyma, sıvı yağ, tuz)
Domates sosu (sivri biber, küçük doğranmış kırmızı biber, rendelenmiş domates, sıvı yağ, tuz)
Maydanoz, tuz, karabiber, pul biber
Kaşar peyniri

Yapılışı: Kavrulmuş kıymayı, domates sosunu, ince doğranmış maydanozu, tuzu, baharatları tavaya alın. Sos kıvamına gelene dek pişirin. Karnıbaharın alt kısmını temizleyip, alt kısmından biraz oyun ve sirkeli suda bekletip yıkayın. Kaynar tuzlu suda bütün olarak haşlayıp süzün. Karnıbaharı oyulmuş alt kısmı üstte gelecek şekilde tepsiye koyun. Oyuk kısma kıymalı harcı bolca doldurun. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Peynirler eriyene dek fırında tutun.  

Yorumlar

mutfagabuyrun dedi ki…
hımmm.çok beğendim canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
BAL TATLISI dedi ki…
değişik bir karnıbahar tarifi ben çok seviyorum bu sebzeyi her haliyle güzel oluyor.
sunumu da çok şık olmuş