Fırında Karnıbahar
Fırında Karnıbahar
Küçük boy karnıbahar
Kavrulmuş kıyma (kıyma, sıvı yağ,
tuz)
Domates sosu (sivri biber,
küçük doğranmış kırmızı biber, rendelenmiş domates, sıvı yağ, tuz)
Maydanoz, tuz, karabiber, pul
biber
Kaşar peyniri
Yapılışı: Kavrulmuş kıymayı, domates
sosunu, ince doğranmış maydanozu, tuzu, baharatları tavaya alın. Sos kıvamına
gelene dek pişirin. Karnıbaharın alt kısmını temizleyip, alt kısmından biraz
oyun ve sirkeli suda bekletip yıkayın. Kaynar tuzlu suda bütün olarak haşlayıp süzün.
Karnıbaharı oyulmuş alt kısmı üstte gelecek şekilde tepsiye koyun. Oyuk kısma
kıymalı harcı bolca doldurun. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
Peynirler eriyene dek fırında tutun.
Yorumlar
sunumu da çok şık olmuş