Patatesli ve Körili Tavuk


1 Tavuk göğüs eti
4 Patates (orta boya yakın)
1 Büyük diş sarımsak (rendelenmiş)
1 Tatlı kaşığı biber salçası
Maydanoz (ince doğranmış)
Biraz sıvı yağ (tavuk için), tuz
Karabiber, kekik, köri
Ayrıca:
Patatesleri kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı: Tavuk etini pul pul doğrayın. Tavuğa patates ve karabiber hariç tüm malzemeyi ilave edip karıştırın. Hazırlanan tavuğu buzdolabına kaldırın. Patatesleri küçük küpler halinde doğradıktan sonra kızartın. Teflon tavayı hiç yağ koymadan iyice kızdırın. Tavuk etlerini tavaya alıp kavurun. Patates kızartmasını, tuzu, karabiberi ilave edip 1-2 dakika daha çevirin ve ocaktan alın.

Yorumlar

günlük yaşamım dedi ki…
AYY NASILDA GÜZEL OLMUŞ YEMEK ELİNİZE SAĞLIK BU YEMEĞİ PİRİNÇ PİLAVI İLE ÇOK SEVERİM :)
Ahu Türkyaşar dedi ki…
Patatesle tavuğu çok yakıştırıyorum tatlım. Ellerine sağlık :)
Adsız dedi ki…
Lavaş arası biraz domates ve maydanoz ile süper olur...