Samsa Tatlısı


2 Adet milföy hamuru (uzunlardan)
1 Su bardağı fındık
2 Yemek kaşığı şeker
1 Yumurta
Şurubu için:
3 Kahve fincanı şeker
2 Çay bardağı su
Çeyrek limonun suyu
Yapılışı: Fındığı rondoda toz haline getirin. Fındığı, 2 yemek kaşığı şekeri, yumurta akını karıştırın. Şurup malzemelerini tencere alıp kaynatın ve soğutun. Milföy hamurunu birini merdane ve biraz unla ince açın. Geniş kenarına fındıklı içi koyun ve rulo biçiminde sarın. Dilimledikten sonra yağlanmış tepsiye alın. Diğer milföy hamurunu da aynı şekilde hazırlayıp, tepsiye alın. Üzerlerine çırpılmış 1 yumurta sarsı sürdükten sonra üzerleri kızarana kadar fırında pişirin. Soğumuş olan şurubu tatlıların üzerine gezdirin. Samsa tatlısını 1 gece dinlendirdikten sonra ikram edin.

Yorumlar

güzel görünüyor ellerine sağlık canım
srvgiler
mutfagabuyrun dedi ki…
görüntü süper canım.ellerie sağlık.efis bir tatlı.sevgiler.
emelce yemek dedi ki…
Ellerine saglik
Rosita Vargas dedi ki…
¡Qué bella propuesta me encanta ! abrazos y abrazos.
Rosita Vargas dedi ki…
¡Qué bella propuesta me encanta ! abrazos y abrazos.
Unknown dedi ki…
Ne güzelde kızarmış,ellerine sağlık canım..
Nefiss görünüyor.
Ahu Türkyaşar dedi ki…
O da nee :)) İlk defa senden duydum canım bu tatlıyı. Ama yapılışı çok basit. Lezzetli de görünüyor. Deneyeyim ben bunu. Ellerine sağlık :)