Mısır Unlu Çörek-Hamur Kızartması-Makarna Böreği (Tencerede)-Yoğurtlu Ekmek-Sucuklu Püre-Otlu Krep-Baharatlı Ekmekler-Yumurtalı Bayat Ekmek
Mısır Unlu Çörek
1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Yumurta
1 Çay kaşığı pul biber
1 Çay kaşığı şeker
1 Çay kaşığı tuz
1 Kabartma tozu
1 Su bardağı mısır unu
Aldığı kadar un
Yapılışı: Yumurtayı, yoğurdu, sıvı yağını, şekeri, tuzu, pul biberi karıştırın. Unları ve kabartma tozunu ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 10-15 dakika dinlendirin. Yuvarlak şekiller verin ve üzerlerini bıçakla artı şeklinde derin olmayacak şekilde kesin. İsterseniz bazılarına peynir koyup fırında pişirin.
1 Paket yaş maya (42gr.)
1 Su bardağı su
¼ Su bardağı süt
1 Yumurta
1 Tatlı kaşığı şeker, tuz
Aldığı kadar un
Kızartmak için: sıvı yağ
Yapılışı: Süt ve suyu tencereye alıp, sütlü karışım ılık hale gelinceye kadar ocakta tutun. Karışımı yoğurma kabına alıp içine şekerle mayayı karıştırın. 15 Dakika bekletip içine kalan malzemeleri koyun ve koyuca kek hamuru kıvamında bir hamur yapın. Mayalı hamuru 1 saat dinlendirin. Kızgın sıvı yağa birer yemek kaşığı koyup, arkalı önlü kızartın. Kâğıt havluda fazla yalarını alıp, servis yapın.
Makarna Böreği (Tencerede)
3 Yufka
Yarım Paket makarna
1,5 Su bardağı ufalanmış peynir
1,5 Su bardağı su
2 Yumurta+1 yumurta akı
1 Çay bardağı sıvı yağ
Maydanoz
Yapılışı: Yumurtaları, yumurta akını, suyu, sıvı yağını çırpın. İçine peyniri ve ince kesilmiş maydanozu karıştırın. Makarnayı haşlayıp süzün. Yufkaları irice parçalara kesin. Yağlanmış teflon tencereye yufkaları aralarına peynirli karışımdan koyarak ve makarnadan koyarak, en üstte yufka gelecek şekilde döşeyin. Ocakta kısık ateşte tencerenin kapağını kapatarak böreğin altını pişirin. Böreği bir tepsi yardımıyla ters çevirip, tekrar tencereye alın ve üstünü de pişirin.
Yoğurtlu Ekmek
3 Yumurta
2 Yemek kaşığı yoğurt
1 Kahve fincanı süt
1 Çay kaşığı kabartma tozu
Yeteri kadar un
Tuz, karabiber, pul biber
Sıvı yağ
Bayat ekmek dilimleri
Yapılışı: Sıvı yağ ve ekmekler hariç tüm malzemeyi çırpın. Ekmek dilimlerini yoğurtlu karışıma bulayıp sıvı yağda kızartın.
Sucuklu Püre
Soğanı küçük küp kesip sıvı yağla birilikte kavurun Yıkanıp dilimlenmiş mantarı ilave edip soteleyin. İnce kesilmiş maydanozu, pul biberi katıp biraz çevirin. Haşlanıp ezilmiş patatesi, sütü, margarini, hardalı (dijon hardalı), tuzu ekleyip margarin eriyene ve püre kıvamını alana kadar karıştırarak pişirin. Sucuk dilimlerini kızartıp hardallı patates püresiyle birlikte servis yapın.
Otlu Krep
2 Su bardağı un
2 Su bardağı süt
2 Yumurta
Birkaç dal dereotu
Birkaç dal maydanoz
1 Taze soğan
1 Taze sarımsak
1 Çay kaşığı karbonat
Tuz
Yapılışı: Sarımsağı, soğanı, dereotunu, maydanozu incecik doğrayın. Unu, sütü, yumurtaları, karbonatı ve tuzu karıştırın. Doğranmış otları ekleyip karıştırın. Krepleri yoğurt soslu ıspanaklı krepteki gibi pişirin.
Yoğurt soslu ıspanaklı krep tarifi burada.
Elmalı krep tarifi burada.
Baharatlı Ekmekler
Dilimlenmiş ekmeklerin üzerlerine margarin sürün. Ekmeklerin bazılarının üzerlerine nane serpin, bazılarının üzerlerine acıka baharatı serpin ve servis yapın.
Yumurtalı Bayat Ekmek
Margarini eritin. Küçük küp kesilmiş bayat ekmekleri ekleyip karıştırın. Biraz tuzla çırpılmış yumurtaları ilave edip, yumurtalar pişene dek ara ara karıştırarak pişirin.
Ödül
Sevgili Muko’ya bu güzel ödülü için çok teşekkür ediyorum.
Yorumlar
Neden bu kadar çok çeşit yaptın anacım gün neyim mi vardı yoksa benim için mi bunlar:))
bu ne ziyafet canımmm
inanılmaz leziz görünüyor herşey.
özellikle makarna böreği:))
.ellerine sağlık diyorum.
eline sağlık
Ellerine sağlık
ailenle beraber geçireceğin huzur ve mutululuk dolu bir yıl diliyorum
sevgilerimle