Ananaslı Kek-Alman Pastası-Kiraz Şekerlemeli Kek-Kestaneli Kek-Mini Kek-Elmalı ve Çikolatalı Kek-Kremalı Kek-Kalp Kurabiye-Çikolatalı Kuru Meyveli Kek

Ananaslı Kek

Alman Pastası


Çikolatalı Poğaça


Kiraz Şekerlemeli Kek


Kestaneli Kek


Mini Kek


Elmalı ve Çikolatalı Kek


Kremalı Kek


Kalp Kurabiye


Çikolatalı Kuru Meyveli Kek



Ananaslı Kek

1 Su bardağı şeker

3 Yumurta

1 Su bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı süt

8 Dilim ananas konservesi

Yarım su bardağı ananasın konserve suyu

Aldığı kadar un

1 Vanilya, 1 kabartma tozu

Kiraz şekerlemesi ve file fındık

Yapılışı: 3 Yumurtayla 1 su bardağı şekeri çırpın. Sütü, sıvı yağını, ananas suyunu, ekleyip karıştırın. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edin. 3 Dilim ananası küçük küp kesip kek hamuruna karıştırın. Yağlanmış borcama hamuru boşaltın. 5 Dilim ananası kekin üzerine koyup hafifçe bastırın. Ananasların ortalarına kiraz şekerlemesi koyun. Kek hamurunun üzerine file fındık serpip fırında pişirin.


Alman Pastası

150gr. Pudra şekeri

150gr. Margarin

2 Yumurta

1 Paket yaş maya (42gr.)

Aldığı kadar un

1 Tatlı kaşığı dolusu mahlep

1 Tatlı kaşığı toz şeker

Kreması için:

500gr. Süt

3 Kahve fincanı şeker

1 Yumurta

2 Yemek kaşığı dolusu un

1 Vanilya

1 Yemek kaşığı margarin

Üzerine:

Pudra şekeri

Yapılışı: Krema malzemelerini karıştırın ve pişirip soğutun. Mayayı ufalayıp 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 su bardağı ılık suyla karıştırıp 15 dakika bekletin. Pudra şekerini, eritilmiş margarini, yumurtaları, su ve şekerle karıştırılmış mayayı karıştırın. Yeteri kadar unu, mahlebi ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru 2 saat dinlendirin. Hamurdan cevizden biraz büyükçe parçalar koparıp yuvarlak şekiller verin. 40 Dakika dinlendirip, fırında pişirin. Soğuyunca ortalarından ikiye kesip, içlerine krema koyun. Üzerlerine pudra şekeri eleyin.

Ayşe Tüter’den


Çikolatalı Poğaça

Alman pastasının hamurundan cevizden biraz büyükçe parçalar koparın. İçlerine damla çikolata ve file badem koyup poğaça şekilleri verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, file fındık serpin ve fırında pişirin. İsterseniz üzerlerine pudra şekeri eleyin.

Kiraz Şekerlemeli Kek

125gr. Yumuşak margarin

4 Yumurta

1,5 Su bardağı pudra şekeri

1 Su bardağı süt

1 Limon kabuğu rendesi

Aldığı kadar un

1 Vanilya

1 Kabartma tozu

Yarım su bardağı küçük kesilmiş kiraz şekerlemesi

Yapılışı: Yumurtalarla pudra şekerini iyice çırptıktan sonra margarini ekleyip karıştırın. Süt ve limon kabuğu rendesini ilave edin. Unu, vanilyayı, kabartma tozunu, kiraz şekerlemesini de koyup hazırlanan hamuru yağlanmış tepsiye dökün. Kiraz şekerlemeli keki fırında pişirin.

Not: Kiraz şekerlemeli keki kremalı yapmak isterseniz 2 su bardağı sütü, 1 yumurtayı, 1 yemek kaşığı margarini, 3 yemek kaşığı unu, yarım su bardağı şekeri, 2 vanilyayı karıştırıp pişirin. Kekin üzerini kremayla kaplayıp yer fıstığı, toz yeşil fıstık ve pasta süsüyle süsleyin. Biz kremasız halini daha çok beğendiğimiz için, kremasız yapmanızı tavsiye ederim.


Kestaneli Kek

3 Yumurta

1,5 Su bardağı şeker

1 Su bardağı sıvı yağ

1 Paket (200ml.) krema

Yarım su bardağı damla çikolata

1 Paket (25gr.) kakao

1 Vanilya, 1 kabartma tozu

Aldığı kadar un

1 Su bardağı haşlanmış ve irice kesilmiş kestane

Üzeri için:

120gr. Bitter çikolata

1 Tatlı kaşığı tereyağı

Yarım kahve fincanı su

Yapılışı: Yumurtalarla şekeri birlikte çırpıp içine sıvı yağını ve kremayı ekleyin. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı, kakaoyu ilave edin. Kek hamuru kıvamında bir hamur elde edince içine kestaneyi ve çikolatayı karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına hamuru döküp fırında pişirin. Sosu için tüm sos malzemelerini küçük bir tencereye alıp, çikolata eriyene kadar karıştırın. Kestaneli kekin üzerine hazırlanan çikolatalı sosu dökün.

Mini Kek

1 Yumurta

4 Yemek kaşığı şeker

2 Yemek kaşığı yoğurt

3 Yemek kaşığı sıvı yağ

1 Paket (25gr.) kakao

1 Çay kaşığı kabartma tozu

Aldığı kadar un

Yapılışı: Yumurtayı, şekeri, yoğurdu, sıvı yağını birlikte çırpın. Kakaoyu, kabartma tozunu, unu, ilave edip karıştırın. Hamuru yağlanmış küçük bir fırın kabına boşaltıp, fırında pişirin.

Elmalı ve Çikolatalı Kek

1 Yumurta

4 Yemek kaşığı şeker

3 Yemek kaşığı süt

4,5 Yemek kaşığı sıvı yağ

Yarım su bardağı dolmalık üzüm

Limon kabuğu rendesi

1 Su bardağı elma rendesi

Yarım kahve fincanı iri dövülmüş ceviz

1/4 Su bardağı kakao

1 Çay kaşığı tarçın

1 Çay kaşığı kabartma tozu

Aldığı kadar un

Yapılışı: Şekeri ve yumurtayı birlikte çırpın. Sütü, yağı, limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Elmayı, üzümü (üzümü ılık suda bir süre bekletin), cevizi ilave edin. Unu, kakaoyu, tarçını, kabartma tozunu da koyup karıştırdıktan sonra kek hamurunu yağlanmış küçük bir fırın kabına boşaltıp fırında pişirin. Kek soğuduktan sonra dilimleyip üzerine pudra şekeri eleyip servis yapın.

Kremalı Kek

3 Çay bardağı şeker

1 Paket (200ml.) krema

1 Çay bardağı sıvı yağ

2 Yumurta

1 Yemek kaşığı kakao

1 Kabartma tozu

1 Vanilya

Aldığı kadar un

Yapılışı: şeker ve yumurtları birlikte çırpın. Kremayı ve sıvı yağını ilave edin. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı koyup karıştırın. Hamurun bir kısmını ayırıp, geri kalanını yağlanmış, tepsiye dökün. Kapta kalan hamura kakaoyu karıştırın. Tepsideki hamurun üzerine kakaolu hamuru kaşık kaşık koyun (karıştırmayın) ve fırında pişirin.

Kalp Kurabiye

125gr. Yumuşak margarin

1 Yumurta

3 Yemek kaşığı dolusu pudra şekeri

1 Vanilya

1 Çay kaşığı kabartma tozu

Aldığı kadar un

Üzeri için:

Beyaz damla çikolata ve süt

Yer fıstığı, toz yeşil fıstık, pasta süsü

Yapılışı: Pudra şekeri, margarin ve yumurtayı karıştırın. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru merdaneyle açıp, kalp şeklindeki kurabiye kalıbıyla kesin. Kurabiyeleri fırında beyaz renkte pişirin. Damla çikolatayla biraz sütü tencereye alıp, sürekli karıştırarak çikolatayı eritin. Kurabiyelerin üzerlerini erimiş çikolataya batırıp toz yeşil fıstık, pasta süsü ve yer fıstığıyla süsleyin.

Çikolatalı Kuru Meyveli Kek

1 Kahve fincanı siyah kuru üzüm

1 Kahve fincanı sarı kuru üzüm

1 Kahve fincanı küçük kesilmiş kuru erik

10 Adet küçük kesilmiş kuru kayısı

5 Adet küçük kesilmiş kuru incir

1 Portakal kabuğu rendesi

2 Yemek kaşığı dolusu kakao

1 Su bardağı süt

1 Su bardağı sıvı yağ

1 Su bardağı+1/4 su bardağı şeker

3 Yumurta

1 Silme çay kaşığı tuz

1 Kabartma tozu, 1 vanilya

Aldığı kadar un

Üzeri için:

1 Paket Dr. Oetker siyah beyaz glazür

Yapılışı: Kuru meyveleri yıkayıp ılık suda bir süre bekletin. Şekeri, yumurtaları, sıvı yağını, sütü çırpma kabına alıp hepsini birlikte çırpın. Kuru meyveleri, portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Unu, kakaoyu, kabartma tozunu, vanilyayı, tuzu ilave edin. Kek hamurunu yağlanmış borcama döküp fırında pişirin. Kek soğuyunca Dr. Oetker siyah beyaz glazürü üzerindeki tarife göre hazırlayıp, kekin üstüne sürün. Üzerine hindistan cevizi rendesi ve pasta süsü serpin.

Ödül

Sevgili Zuhal beni ödüllendirmiş kendisine çok teşekkür ederim.

Yorumlar

Unknown dedi ki…
Canım maşallah sana,birbirinden güzel lezzetler bunlar..Ellerine,emeğine sağlık..
Özellikle ananaslı kekin görüntüsüne bayıldım..
Afiyet,şifa olsun canım..
Unknown dedi ki…
canım hepsi birbirinden lezizdir emini.ellerine saglık.
ödülün için tebrikler hepiside birbirinden güzel görünüyor ellerinize sağlık sevgiler
emelce yemek dedi ki…
hangi birine yorum yapayim sasirdim ama en cok ta elmali cikolatali kek hosuma gitti,eline saglik
Sevil Şahin dedi ki…
amanında amanın hepsi muteşem olmuş arkadaşım ellerine sağlık afiyet bal olsun
şimdiden iyi bayramlar dilerim tatlım
Gülcan dedi ki…
bunların hepsi birkerede yayınlnırmı ya resmen ağzımın suyu aktı.sevgiler.
İnci Yemek dedi ki…
Arminacığım bayrama yakışır lezzetler hazırlamışsın canım hepsi bir birinden enfes gözüküyor,ellerine emeğine sağlık.
Bayramını kutların canım.
sevdiklerinle sağlıkla nice nice bayramlara çok öpüyorum..
♥ŞANSLI♥ dedi ki…
Aman Allah'ım neler var böyle burada başım döndü:)Ödülüde bileğinle hak etmişin.Tebrikler.
Sevgiler:)
Hayatcemresi dedi ki…
Sevdiklerinizle geçireceğiniz hayırlı bayramlar diliyorum,kurban bayramınız mübarek olsun...
Unknown dedi ki…
Hangisine bakacağımı bilemedim ellerinize sağlık