Ananaslı Kek-Alman Pastası-Kiraz Şekerlemeli Kek-Kestaneli Kek-Mini Kek-Elmalı ve Çikolatalı Kek-Kremalı Kek-Kalp Kurabiye-Çikolatalı Kuru Meyveli Kek

Ananaslı Kek
1 Su bardağı şeker
3 Yumurta
1 Su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
8 Dilim ananas konservesi
Yarım su bardağı ananasın konserve suyu
Aldığı kadar un
1 Vanilya, 1 kabartma tozu
Kiraz şekerlemesi ve file fındık
Yapılışı: 3 Yumurtayla 1 su bardağı şekeri çırpın. Sütü, sıvı yağını, ananas suyunu, ekleyip karıştırın. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edin. 3 Dilim ananası küçük küp kesip kek hamuruna karıştırın. Yağlanmış borcama hamuru boşaltın. 5 Dilim ananası kekin üzerine koyup hafifçe bastırın. Ananasların ortalarına kiraz şekerlemesi koyun. Kek hamurunun üzerine file fındık serpip fırında pişirin.
Alman Pastası
150gr. Pudra şekeri
150gr. Margarin
2 Yumurta
1 Paket yaş maya (42gr.)
Aldığı kadar un
1 Tatlı kaşığı dolusu mahlep
1 Tatlı kaşığı toz şeker
Kreması için:
500gr. Süt
3 Kahve fincanı şeker
1 Yumurta
2 Yemek kaşığı dolusu un
1 Vanilya
1 Yemek kaşığı margarin
Üzerine:
Pudra şekeri
Yapılışı: Krema malzemelerini karıştırın ve pişirip soğutun. Mayayı ufalayıp 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 su bardağı ılık suyla karıştırıp 15 dakika bekletin. Pudra şekerini, eritilmiş margarini, yumurtaları, su ve şekerle karıştırılmış mayayı karıştırın. Yeteri kadar unu, mahlebi ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru 2 saat dinlendirin. Hamurdan cevizden biraz büyükçe parçalar koparıp yuvarlak şekiller verin. 40 Dakika dinlendirip, fırında pişirin. Soğuyunca ortalarından ikiye kesip, içlerine krema koyun. Üzerlerine pudra şekeri eleyin.
Ayşe Tüter’den
Çikolatalı Poğaça
Alman pastasının hamurundan cevizden biraz büyükçe parçalar koparın. İçlerine damla çikolata ve file badem koyup poğaça şekilleri verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, file fındık serpin ve fırında pişirin. İsterseniz üzerlerine pudra şekeri eleyin.
Kiraz Şekerlemeli Kek
125gr. Yumuşak margarin
4 Yumurta
1,5 Su bardağı pudra şekeri
1 Su bardağı süt
1 Limon kabuğu rendesi
Aldığı kadar un
1 Vanilya
1 Kabartma tozu
Yarım su bardağı küçük kesilmiş kiraz şekerlemesi
Yapılışı: Yumurtalarla pudra şekerini iyice çırptıktan sonra margarini ekleyip karıştırın. Süt ve limon kabuğu rendesini ilave edin. Unu, vanilyayı, kabartma tozunu, kiraz şekerlemesini de koyup hazırlanan hamuru yağlanmış tepsiye dökün. Kiraz şekerlemeli keki fırında pişirin.
Not: Kiraz şekerlemeli keki kremalı yapmak isterseniz 2 su bardağı sütü, 1 yumurtayı, 1 yemek kaşığı margarini, 3 yemek kaşığı unu, yarım su bardağı şekeri, 2 vanilyayı karıştırıp pişirin. Kekin üzerini kremayla kaplayıp yer fıstığı, toz yeşil fıstık ve pasta süsüyle süsleyin. Biz kremasız halini daha çok beğendiğimiz için, kremasız yapmanızı tavsiye ederim.
Kestaneli Kek
3 Yumurta
1,5 Su bardağı şeker
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Paket (200ml.) krema
Yarım su bardağı damla çikolata
1 Paket (25gr.) kakao
1 Vanilya, 1 kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 Su bardağı haşlanmış ve irice kesilmiş kestane
Üzeri için:
120gr. Bitter çikolata
1 Tatlı kaşığı tereyağı
Yarım kahve fincanı su
Yapılışı: Yumurtalarla şekeri birlikte çırpıp içine sıvı yağını ve kremayı ekleyin. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı, kakaoyu ilave edin. Kek hamuru kıvamında bir hamur elde edince içine kestaneyi ve çikolatayı karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına hamuru döküp fırında pişirin. Sosu için tüm sos malzemelerini küçük bir tencereye alıp, çikolata eriyene kadar karıştırın. Kestaneli kekin üzerine hazırlanan çikolatalı sosu dökün.
Mini Kek
1 Yumurta
4 Yemek kaşığı şeker
2 Yemek kaşığı yoğurt
3 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Paket (25gr.) kakao
1 Çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yapılışı: Yumurtayı, şekeri, yoğurdu, sıvı yağını birlikte çırpın. Kakaoyu, kabartma tozunu, unu, ilave edip karıştırın. Hamuru yağlanmış küçük bir fırın kabına boşaltıp, fırında pişirin.
Elmalı ve Çikolatalı Kek
1 Yumurta
4 Yemek kaşığı şeker
3 Yemek kaşığı süt
4,5 Yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım su bardağı dolmalık üzüm
Limon kabuğu rendesi
1 Su bardağı elma rendesi
Yarım kahve fincanı iri dövülmüş ceviz
1/4 Su bardağı kakao
1 Çay kaşığı tarçın
1 Çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yapılışı: Şekeri ve yumurtayı birlikte çırpın. Sütü, yağı, limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Elmayı, üzümü (üzümü ılık suda bir süre bekletin), cevizi ilave edin. Unu, kakaoyu, tarçını, kabartma tozunu da koyup karıştırdıktan sonra kek hamurunu yağlanmış küçük bir fırın kabına boşaltıp fırında pişirin. Kek soğuduktan sonra dilimleyip üzerine pudra şekeri eleyip servis yapın.
Kremalı Kek
3 Çay bardağı şeker
1 Paket (200ml.) krema
1 Çay bardağı sıvı yağ
2 Yumurta
1 Yemek kaşığı kakao
1 Kabartma tozu
1 Vanilya
Aldığı kadar un
Yapılışı: şeker ve yumurtları birlikte çırpın. Kremayı ve sıvı yağını ilave edin. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı koyup karıştırın. Hamurun bir kısmını ayırıp, geri kalanını yağlanmış, tepsiye dökün. Kapta kalan hamura kakaoyu karıştırın. Tepsideki hamurun üzerine kakaolu hamuru kaşık kaşık koyun (karıştırmayın) ve fırında pişirin.
125gr. Yumuşak margarin
1 Yumurta
3 Yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
1 Vanilya
1 Çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Beyaz damla çikolata ve süt
Yer fıstığı, toz yeşil fıstık, pasta süsü
Yapılışı: Pudra şekeri, margarin ve yumurtayı karıştırın. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru merdaneyle açıp, kalp şeklindeki kurabiye kalıbıyla kesin. Kurabiyeleri fırında beyaz renkte pişirin. Damla çikolatayla biraz sütü tencereye alıp, sürekli karıştırarak çikolatayı eritin. Kurabiyelerin üzerlerini erimiş çikolataya batırıp toz yeşil fıstık, pasta süsü ve yer fıstığıyla süsleyin.
Çikolatalı Kuru Meyveli Kek
1 Kahve fincanı siyah kuru üzüm
1 Kahve fincanı sarı kuru üzüm
1 Kahve fincanı küçük kesilmiş kuru erik
10 Adet küçük kesilmiş kuru kayısı
5 Adet küçük kesilmiş kuru incir
1 Portakal kabuğu rendesi
2 Yemek kaşığı dolusu kakao
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı+1/4 su bardağı şeker
3 Yumurta
1 Silme çay kaşığı tuz
1 Kabartma tozu, 1 vanilya
Aldığı kadar un
Üzeri için:
1 Paket Dr. Oetker siyah beyaz glazür
Yapılışı: Kuru meyveleri yıkayıp ılık suda bir süre bekletin. Şekeri, yumurtaları, sıvı yağını, sütü çırpma kabına alıp hepsini birlikte çırpın. Kuru meyveleri, portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Unu, kakaoyu, kabartma tozunu, vanilyayı, tuzu ilave edin. Kek hamurunu yağlanmış borcama döküp fırında pişirin. Kek soğuyunca Dr. Oetker siyah beyaz glazürü üzerindeki tarife göre hazırlayıp, kekin üstüne sürün. Üzerine hindistan cevizi rendesi ve pasta süsü serpin.
Ödül
Sevgili Zuhal beni ödüllendirmiş kendisine çok teşekkür ederim.
Yorumlar
Özellikle ananaslı kekin görüntüsüne bayıldım..
Afiyet,şifa olsun canım..
şimdiden iyi bayramlar dilerim tatlım
Bayramını kutların canım.
sevdiklerinle sağlıkla nice nice bayramlara çok öpüyorum..
Sevgiler:)