Ağlayan Kek (Pasta)-Hamsi Güveç-Kara Lahanalı Bulgur Pilavı-Kara Lahana Yemeği


Ağlayan Kek (Pasta)


4 Yumurta
3 Kahve fincanı şeker
3 Kahve fincanı un
2 Yemek kaşığı süt
1 Paket kakao (25gr.)
1 Kabartma tozu
1 Vanilya
Üzerine dökmek için:
2 Su bardağı soğuk süt
Üstü için:
1 Paket krem şanti
1 Su bardağı süt
1 Paket çikolata sosu
Süt ve su
Yapılışı: Şeker ve yumurtaları bir kaba alıp iyice çırpın. Sütü, kakaoyu, kabartma tozunu, vanilyayı, unu ekleyip karıştırın. Kek hamurunu yağlanmış tepsiye döküp fırında pişirin. Sıcak kekin üzerine soğuk sütü dökün. Kek iyice soğuyunca, 1 su bardağı sütle çırpıp buzdolabında beklettiğiniz krem şantiyi üzerine sürün. Çikolata sosunu pişirip (paketin arkasında 2,5 su bardağı süt yazıyordu, ben 1.5 su bardağı süt 1 su bardağı su koydum) soğutun. Soğuyan çikolata sosunu kekin üzerine döküp yayın. Buzdolabında bir süre bekletip servis yapın.

Hamsi Güveç



Hamsileri temizleyip yıkayın. Balığın üzerine tuz, karabiber ve biraz sıvı yağ gezdirip karıştırın. Küçük güveç kaplarına birer dilim domates koyun. Üzerlerine hamsileri koyun. Soğan ve limon dilimleri koyup, fırında pişirin.

Kara Lahanalı Bulgur Pilavı


1,5 Su bardağı pilavlık bulgur
1 Adet büyük boy soğan
1 Yeşil biber
1 Kırmızı biber
1 Demet kara lahana
1 Yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı acılı ve acısız karışık biber salçası
1 Tavuk suyu tableti
Sıvı yağ, tuz
Yapılışı:Kara lahana yapraklarını yıkayıp doğrayın. Yemeklik kesilmiş soğan ve biberleri sıvı yağda kavurun. Lahanayı ekleyip kavurun. Salçaları ilave edip karıştırın. Bulguru ve tuzunu koyduktan sonra yeteri kadar sıcak su ekleyip pilavı pişirin. Kara lahanalı bulgur pilavını demleyip, servis yapın.

Kara Lahana Yemeği


1 demet kara lahana
1 Soğan
1 Yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı acılı-acısız karışık biber salçası
2 Yemek kaşığı pirinç
Tuz, sıvı yağ
Yapılışı: Yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağla birlikte kavurun. Kara lahana yapraklarını yıkayın doğrayın ve soğana ilave edin. Lahanalar sönene dek kavurun. Salçaları ekleyip biraz daha kavurun. Pirinci, tuzu, yeteri kadar sıcak suyu ilave edip yemeği pişirin.

Yorumlar

Karadenizli bir sofra olmuş canım. Ne zamandır Hamsi yememiştim. Alıp yapmalı.
Ellerine sağlık canım
sevgilerimle
ağlayan pastayı çok severim,çok güzel görünüyor.hayırlı günler
Dilekhaniminmutfagi dedi ki…
arminacım ellerine sağlık enfes bir ziyafet selam
İnci Yemek dedi ki…
Arminacım bizim yöresel yemeğimiz gibi hazırlamışsın canım karalahana yemeğini:)ellerine sağlık.yalnız lahanayı haşlamamışsın tadı acı olmadımı
çok merak ettim:)kocaman sevgiler..
tatlılar tuzlulular ohh ohh nefis görünüyorlar ellerine sağlık
Hımm bayıldım:)Hepsini alıp kaçıyorum.Ellerine sağlık canım.Sevgiler..
Küçük Sofra dedi ki…
Ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar, açım ya ne bulsam damlıyorum :))
burcunokta dedi ki…
yani bukadarmı güzel olur aglayan pasta,enfes ve muhteşem, hamsiyi çok severim zaten,yemeklerde nefis görünüyor, ellerinize saglık. sevgiler.
Kara lahana yemeğini canım çekti.Çorbası da çok güzel.Karadeniz'in her şeyi harika.Elinize sağlık.
nurşen dedi ki…
ETKİNLİĞİMİZE BUYRUN
GÖNDEREN: http://nursen-yemek.blogspot.com/

50. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;

http://porselendemlik.blogcu.com

http://birdemliksohbet.blogspot.com

http://gelibolu17.blogspot.com/

tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için

21 ARALIK 2009 - 4 OCAK 2010

TARİHLERİ ARASINDA

http://nursen-yemek.blogspot.com/

YANİ BEN YAPACAĞIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.
VE TARİFİNİZE
"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 50.HAFTA "
BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.SENİ VE BU YAZIYI OKUYAN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM ETKİNLİĞİMİZE İSTEDİĞİNİZ KADAR TARİFLE KATILABİLİRSİNİZ ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
ETKİNLİĞİMİZE YEMEK GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM.
LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM.

ETKİNLİKTE EV SAHİBESİ OLMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR LÜTFEN
http://gelibolu17.blogspot.com
ARKADAŞIMIZA YORUM BIRAKSINLAR...
SEVGİLER
Dilekhaniminmutfagi dedi ki…
arminacım günaydın
eminim yüzünün ve kalbinin temizlği yemeklerine vurmuş ellerin dert görmesin huzur ve mutluluk rabbimimin yardımıyla peşini bırakmasın
nurşen dedi ki…
ETKİNLİĞİMİZE BUYRUN
GÖNDEREN: http://nursen-yemek.blogspot.com/

50. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;

http://porselendemlik.blogcu.com

http://birdemliksohbet.blogspot.com

http://gelibolu17.blogspot.com/

tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için

21 ARALIK 2009 - 4 OCAK 2010

TARİHLERİ ARASINDA

http://nursen-yemek.blogspot.com/

YANİ BEN YAPACAĞIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.
VE TARİFİNİZE
"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 50.HAFTA "
BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.SENİ VE BU YAZIYI OKUYAN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM ETKİNLİĞİMİZE İSTEDİĞİNİZ KADAR TARİFLE KATILABİLİRSİNİZ ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
ETKİNLİĞİMİZE YEMEK GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM.
LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM.

ETKİNLİKTE EV SAHİBESİ OLMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR LÜTFEN
http://gelibolu17.blogspot.com
ARKADAŞIMIZA YORUM BIRAKSINLAR...
SEVGİLER
KOSEMINDERI dedi ki…
Harika gorunuyor. Cok severim ama her zaman yapamiyorum. Ellerine saglik canim. Bir dilim de bana ayirmayi unutma:)
kutsalsofra dedi ki…
nerelerdesin arkadasım,bide bende vqar karalahana bir bak istersen selmlar