Fırında Sebze Yemeği-Fırında Peynirli Patates-Ispanak Boranisi-Kabak Köftesi

Fırında Sebze Yemeği



3 Patlıcan
5-6 Patates
5 Domates
3 Soğan
1 Yemek kaşığı salça
1 Su bardağı su
1 Çay kaşığı şeker
Maydanoz, sıvı yağ
Karabiber, tuz
Yapılışı: Patlıcanları alacalı soyup dilimleyin ve limonlu tuzlu suda bir süre bekletip yıkayın. Sıvı yağda kızartıp, kağıt havlu üzerine alın ve fazla yağlarını çektirin. Yuvarlak kestiğiniz patatesleri kızartın. Soğanları piyazlık kesin, biraz sıvı yağında kavurun. Rendelediğiniz domatesleri, ince kestiğiniz maydanozları ekleyip kavurun. Salçayı koyup biraz çevirin. Karabiberi, tuzu, şekeri, 1 su bardağı suyu ilave edip 1-2 taşım pişirin. Suyunu süzün ve bir kenarda bekletin. Patatesleri küçük bir tepsiye dizin. Üzerine soğanlı harcı yayın. Üzerine patlıcanları dizip, süzdüğünüz salçalı suyu üstüne dökün. Domates ve biber dilimleriyle süsleyip, fırında pişirin.

Fırında Peynirli Patates



Dilediğiniz kadar küçük boy patatesleri soyup yıkayın ve ortadan ikiye kesin. Ufalanmış 1 tablet et suyu, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, biraz sıvı yağla birlikte patatesleri karıştırın. Tepsiye yağlı kağıt serip, üzerine patatesleri dizin. Fırında patatesler yumuşayana dek pişirin. İnce kesilmiş taze soğanı, taze sarımsağı, dereotunu, maydanozu ve beyaz peyniri karıştırın. Patateslerin üzerlerine peynirli karışımdan koyup, fırında peynirler eriyene dek pişirin.

Ispanak Boranisi



1kg. Ispanak
2 Yemek kaşığı un
5-6 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı margarin
Yoğurt, sarımsak
Pul biber, tuz
Yapılışı: İri kesilmiş ıspanağı haşlayıp sıkın. 5-6 Yemek kaşığı sıvı yağda unu sarartın. Ispanağı, tuzu ekleyip karıştırın. Ispanağın haşlama suyundan çok az koyup, biraz daha kavurun. Yapışkan bir kıvamda olsun. Ilındıktan sonra içine sarımsaklı yoğurt karıştırın. Üzerine margarinde yakılmış pulbiberi gezdirin.

Kabak Köftesi



2 Büyük boy kabak rendelenmiş
Yarım su bardağı haşlanmış pirinç
2 Kahve fincanı maden suyu
5 Taze soğan ince kesilmiş
1 Kabartma tozu
2 Yemek kaşığı margarin
Tuz, karabiber
Adığı kadar un
Galeta unu, sıvı yağ
Yapılışı: 2 Yemek kaşığı margarini eritin. 3 Yemek kaşığı dolusu unu margarinde sararana değin kavurun. Ocaktan aldıktan sonra içine kabağı, pirinci, maden suyunu, taze soğanı karıştırın. Kabartma tozunu, karabiberi, tuzu, aldığı kadar unu ilave edip koyu kek kıvamında bir karışım elde edin. Kabaklı karışımdan birer yemek kaşığı alın ve galeta ununa bulayın. Kabak köftelerini sıvı yağda kızartın. Sıcak veya ılık servis yapın.

Yorumlar

Pembe Tatlar dedi ki…
Ohhh ellerine sağlık canım hepside harika:))
Mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle:)
TATESAL dedi ki…
Sen neler yapmışsın öyle,maşallah hepsi birbirinden güzel ve leziz...
♥ŞANSLI♥ dedi ki…
Çok güzel tarifler vermişsin yine canım.
Fırında peynirli patates çok merak ettim doğrusu.Teşekkürler.
Sevgiler.
Unknown dedi ki…
kabak köftesine bayıldım en çok.ama diger tarifler de mükemmmel.ellerine saglık.
İnci Yemek dedi ki…
Muhteşemsin canım bu tariflerin kaynağı neredendir bilmem ama
benim kaynak belli tamda burası:)
Ellerine sağlık tatlım hepsi çok güzel lafta kalmayacak hepsini deneyeceğim okulum kapansın :))
sıcacık sevgiler..
made in funda dedi ki…
canım yine harikasın.bayıldım gitti.ellerine sağlık.
Kurbiş dedi ki…
hepsine bayıldım ellerine sağlık kabak köftesi ve frında patatesleri çok severim:))
Unknown dedi ki…
HARİKA LEZZETLER YİNE DÖKTÜRMÜŞŞSÜN ELLERİNE SAĞLIK CANIM...
Unknown dedi ki…
ellerine sağlık canım.herzamanki gibi süper lezzetler.
sevgiler kocaman..
yildiz dedi ki…
Hepsi birbirinden nefis,benim favorim kabak köftesi...
Yiyenlere afiyet,bal,seker olsun.