Enginarlı Pilav-Soğuk Pilav-Taze Bezelyeli Pilav

Enginarlı Pilav



2 Su bardağı pirinç
3 Su bardağı su
Yarım havuç
1 Çay bardağı bezelye
1 Patates
1 Küçük soğan
6 Enginar
Yarım limon suyu
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Tatlı kaşığı şeker, tuz
Yapılışı: Dilimlenmiş havucu ve iri küp kesilmiş enginarları içinde limonlu su bulunan tencereye koyup haşlamaya bırakın. Sebzeler yarı yarıya haşlanınca içine küp kesilmiş patatesi ilave edip haşlayın. Küçük kesilmiş soğanı 1 çay bardağı sıvı yağında kavurun. Ilık suda 20 dak. bekletilip yıkanmış pirinci ekleyip kavurun. Şekeri, tuzu ve 3 su bardağı sıcak suyu (1 su bardağı enginarı haşladığınız su olacak) koyup pilavı pişirin. Pilavın içine Sebzeleri karıştırıp demlendirin. Enginarlı pilavın üstüne karabiber serpip, servis yapın.

Soğuk Pilav



1 Su bardağı pirinç
1,5 Su bardağı sıcak su
1 Küçük soğan
2 Yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 Su bardağı haşlanmış dilimlenmiş mantar
2 Tatlı kaşığı dolma baharatı
Tuz, 1 çay kaşığı şeker
Yarım limon suyu
Maydanoz, sıvı yağ
Yapılışı: Küp kesilmiş soğanı sıvı yağda biraz kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, fıstıklar pembeleşene dek kavurun. Islatılıp yıkanmış pirinci ilave edip, pirinci de kavurun. Yarım limon suyunu, tuzu, şekeri koyup pilavı kısık ateşte pişirin. Ocaktan aldığnız pilavın içine mantarı, dolma baharatını, ince kesilmiş maydanozu karıştırıp pilavı demlendirin. Pilavı soğuduktan sonra, limon suyuyla birlikte servis yapın.

Taze Bezelyeli Pilav



2 Su bardağı bulgur
2 Yeşil biber
2 Kırmızı biber
1 Büyük boy soğan
1 Tablet et suyu
1 Yemek kaşığı salça
Sıvı yağ, tuz
Taze bezelyeli harcı için:
500gr. Taze bezelye
1 Soğan
5 Domates
Tuz, sıvı yağ
Yapılışı: İnce kesilmiş biberleri ve yemeklik kesilmiş soğanı, biraz sıvı yağında birlikte kavurun. Salçayı ilave edip kavurun. Bulguru da ekleyip kavurduktan sonra yeterince sıcak suyu, et suyu tabletini, tuzunu koyup pilavı pişirin ve demlendirin. Başka bir tencerede sıvı yağda soğanı kavurun. Temizlenip küçük kesilmiş taze bezelyeyi ve rendelenmiş domatesleri ilave edip, domates suyunu çekene değin pişirin. Yeterince su ekleyip, taze bezelyeler yumuşayana dek ve susuz kalana dek pişirin. Servis yapılacağı zaman, bir kaseye bulgur pilavından biraz koyun. Üzerine taze bezelyeden koyun. Üstüne tekrar pilavdan koyup, ters çevirin.

Yorumlar

Pembe Tatlar dedi ki…
Pilavlarının üçüde birbirinden leziz gözüküyor ellerine sağlık canım...
tasarım mekani dedi ki…
Hayirli aksamlar canim... Pilavi cok severim hele annem yemeden doymaz.. guzel tariflerin icin tskler.. sevgiler, medinem
♥ŞANSLI♥ dedi ki…
Ayyyyy harika görünüyorlar.
Bu saatde karnım acıkdı.
Paylaşımın için teşekkürler.
İyi geceler
Unknown dedi ki…
soguk pilavdan bir tabak aldım canım.ellerine saglık.hepsi birbirinden leziz gözküyor.
durutarifler dedi ki…
OY oy oy . Pilavlar sıralanmış. Çorum Osmancık'lı olan eşim bayılır pilava. Mecburen bizde de bol bol pişer.
Ellerine sağlık
İnci Yemek dedi ki…
Canım gene harikalar yaratmışsın sofrada pilav olmazsa benim karnım
doymaz biliyormusun:)çocuklarda öyle alıştı durum vahim ama daha az ekmek yesinler ne yapabilirim:)
çok nefis üç pilav ellerine sağlık tatlım mutlaka deneyeceğim.hayırlı haftalar.sıcacık sevgiler..
Unknown dedi ki…
PİLAV ÇEŞİTLERİ HARİKA GÖRÜNÜYOR AMA BEN EN ÇOK ENGİNARLININ LEZZETİNİ BEĞENDİM VE MUTLAKA DENEYECEĞİM ENGİNARIN PİLAVA YAKIŞACAĞINI DÜŞÜNORUM ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
made in funda dedi ki…
ufffff bunlar nefis olmuş canım nefis.bir pilavsever olarak bayıldım canım.ellerine sağlık...
FİLİZ'CE dedi ki…
pilavların diğer tariflerin gibi çok lezzetli,enfes gözüküyorlar.ellerine sağlık..sevgiler.
şirinem dedi ki…
pilavı makarnadan daha çok tüketten bir aile olarak bukadar çok çeşidini görmek hoşuma gitti ellerine sağlık
Kurbiş dedi ki…
pilacların hepsi harika gözüküyor. ellerine sağlık..
bulgur pilavı özellekle canımı çektirdi:)
burcunokta dedi ki…
Önce cevabınız ve beni bilgilendirginiz için çok teşşekürler, Pilavlarınızın üçüde çok nefis ve leziz görünüyor, ellerinize saglık...sevgiler.
Fatma Dinç dedi ki…
Enginarlı pilav hiç duymamıştım canım elerinize sağlık deniycem..gerçektende, iyiki varsınız:)sevgiler
pasta evim dedi ki…
HARİKA. 3 GÜN PİŞİYİM DİYE DÜŞÜNMİYCEM. MENÜ HAZIR. EN AZINDAN PİLAVLAR. BUNLAR O KADAR GÜZEL GÖRÜNÜYORKİ YANINA NE YAPSAN FARKETMEZ .ELLERİN DERT GÖRMESİN.