Misafirlerimize hazırladıklarım ve Sobe

Teyzemler dün bize geldiler. Onlar için kestaneli pasta, incirli toplar, mantarlı kabaklı börek, mayonezli Brüksel lahanası salatası ve karışık turşu kavurması hazırladım. Teyzemde tereyağlı un kurabiyesini pişirip getirmiş. Her şeyi misafirlerim gelmeden bir gün önceden hazırlarım(salatalar hariç). Bu seferde öyle yaptım. Teyzemlere önceden denediğim tarifleri yaptığım için fotoğraf çekmekle uğraşmadım. Sadece teyzemin getirdiği tereyağlı un kurabiyesinin fotoğraflarını çektim. Davet sofralarının fotoğraflarını güzel çekemediğim için ben de misafirlerime hazırladıklarımın, önceden çekilmiş fotoğraflarını sayfama koyuyorum.

Kestaneli Pasta



1 Paket krem şantiyi, 1 yemek kaşığı kakaoyu, 1 Su bardağı sütü çırpın ve buzdolabında bir süre bekletin. Kestaneleri haşlayın, soyun ve püre haline getirin. Kestanelere süt, şeker, vanilya ekleyip pişirin. Püre sıvı olursa biraz unu az suyla sulandırıp, kestane püresini koyulaştırabilirsiniz(benim kestane pürem sıvı oldu, biraz unla koyulaştırdım). 1 Su bardağı ılık suyla 1yemek kaşığı hazır kahveyi ve 1 yemek kaşığı şekeri karıştırın. Kakaolu hazır pasta kekinin iki parçasını da kahveli suyla ıslatın. Arasına kestane püresini koyun. Kestaneli pastayı kakaolu krem şantiyle kaplayın. Pastanın üzerini süsleyip, 1 gece buzdolabında beklettikten (1 gece mutlaka bekletilmesi lazım) sonra servis yapın.

Tereyağlı Un Kurabiyesi





250gr. Tereyağı (yumuşak)
1 Su bardağı pudraşekeri
2 Yumurta
1 Vanilya
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Pudra şekeri
Bitter çikolata
Tereyağı
Yapılışı: Tereyağını, pudra şekerini, yumurtaları karıştırın. Vanilyayı ve unu ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp, istediğiniz şekilleri verin. Teyzem bazılarına küçük yuvarlak şekiller vermiş ve ortalarına ceviz batırmış, bazılarının ortalarını biraz oymuş. Tereyağlı un kurabiyelerini fırında pişirin. Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri eleyin. Bir parça tereyağıyla küçük kesilmiş çikolatayı birlikte en kısık ateşte eritin. Çikolatayı ortası boş olan kurabiyelerin içlerine doldurun. Cevizli kurabiyelerin üzerlerine dökün.

İncirli Toplar



1 Paket kakaolu piknik bisküvi
8 Kuru incir
3 Kuru kayısı
1 Avuç kuru üzüm
1 Avuç ceviz içi
Toz yeşil fıstık
Hindistan cevizi rendesi
Yapılışı: İnciri kayısıyı yıkayıp, minik küp kesin. Bisküviyi ufalayın. Cevizi elle iri kırın. Üzümü de yıkayıp, fıstık ve hindistan cevizi hariç bütün malzemeleri iyice yoğurur gibi karıştırın. Küçük yuvarlak şekiller verin. İncirli topları Hindistan cevizine ve toz Antep fıstığına bulayın.

Mayonezli Brüksel Lahanası Salatası



Brüksel lahanalarını soyup, sirkeli suda bekletip yıkayın. Mayonezi, yoğurdu, rendelenmiş sarımsakları, tuzu, pul biberini karıştırın. Brüksel lahanasını yarım ay şeklinde ince ince kesin. Brüksel lahanasını, ince kesilmiş maydanozu, mayonezli karışımı karıştırın. Salatayı yarım saat veya 1 saat sonra servis yapın.

Mantarlı Kabaklı Börek





Soğanı piyazlık kesip, sıvı yağında soteleyin. İnce yuvarlak dilimlenmiş kabağı ekleyin ve diri kalacak şekilde soteleyin. Haşlanmış dilimlenmiş mantarları, tuzu, karabiberi ekleyip biraz daha soteleyin ve ocaktan alın. Yufkaları üst üstte serin ve dörde kesin. Yufkalara harçtan koyun, geniş sigara böreği şeklinde sarın. Teflon tavada birer yemek kaşığı sıvı yağında, börekleri arkalı önlü pişirin. İsterseniz mantarlı kabaklı böreği sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapın.


Karışık Turşu Kavurması




Küçük küp kesilmiş soğanları biraz sıvı yağında kavurun. Soğanlara salçayı ekleyip, kavurun. Karışık turşuyu yıkayın ve küçük kesin. Turşuyu kavrulmuş soğana ekleyin kavurun. İsterseniz karabiber, pul biber ekleyin. Karışık turşu kavurmasını sıcak servis yapın.

Sobe

Sevgili Tatesal http://tatesal.blogspot.com/ beni mimlemiş. Sobemizin konusu 3.
1- Hayatınızda en çok sevdiğiniz 3 kişi?
Ailem.
2- Sizi hayata bağlayan 3olay?
Allah’a olan inancım
Allah’a olan sevgim
3- 3 Şey dileyin
Ailemle birlikte sağlıklı, mutlu, huzurlu bir hayat diliyorum
Aynı dileği tüm insanlar içinde diliyorum
Dileyeceğim her güzel dileğin gerçekleşmesini diliyorum
4- 3 Gün önce saat 3’te nerede ne yapıyordunuz?
Odamda gazete okuyordum.
5- Mobil telefonunuzda kayıtlı 3 kişinin adı nedir?
Bana lazım olmadığı için telefon almadım.
Ben de Nazlı ablamı http://snmzmutfak88.blogspot.com/ Sevde’yi http://sevdedenlezzetler.blogspot.com/ ve makhina’yı http://makhina.blogspot.com/ mimliyorum.

Yorumlar

arminacığım öncelikle ellerine sağlık canım..
bende okadar özledimkii masalar kurup, misafir ağırlamayı..
sanırım biraz daha beklemem lazım :((
çok sevgiler.. afiyet olsun.
TATESAL dedi ki…
Canım ellerine sağlık misafirlerine birbirinden güzel lezzetler hazırlamışsın.Brüksel lahanasını hiç böyle denememiştim.Mutlaka deneyeceğim...Ayrıca mime cevap yazdığın için teşekkürler....
Unknown dedi ki…
Misafirlerini kıskandım valla. Ne güzel mamalar hazırlamışsın böyle, ellerine sağlık.
Damak Tadı dedi ki…
Hepsi çok nefisler..Teyzenin ve senin ellerine sağlık canım..İncirli topların harikaaaa..

Sevgilerle..
Sevde dedi ki…
Merhablar;

Özelikle incirli toplar dikkatimi çekti doğrusu.. İnşALLAH denemyi düşünüyorum :)
Bende hazırlanabilecekleri önceden hazırlıyorum, yoksa ertesi günün stresinden ne oturmadan ne kalkmadan bir şey anlıyorum..
Herşey enfes olmuş...
Ellerinize sağlık
Sevgiler
Adsız dedi ki…
Emeğine sağlık canım ne güzel
şeyler yapmışsın öyle.
İçim açıldı vallahi
Sevgiler...
Unknown dedi ki…
Canım harika şeyler hazırlamışsın hepsi birbirinden güzel ama ben pastadan istiyorum.öyle güzel görünüyor ki
turşu kavurmasını ve brüksel lahanası hiç yemedim onlarıda çok merak ediyorum.
ellerine sağlık canım
öpüyorum.
NAZLICA dedi ki…
Kestane püreli pasta çok güzel gözüküyor, benim için değişik bir tarif. Teşekkürler ellerine sağlık. Ailenle sağlıklı ve mutlu yaşama dileğine gönülden katılıyorum. Sevgiyle
Arminacığım herşey harika olmuş canım,hepsinden alayım ben de:-)ellerine sağlık.sevgilerimle...
karamel mutfak dedi ki…
hangisine ne diyeyim şaşırdım canım hepside birbirinden güzel olmuşlar ellerine salık yapanlara yiyenlere afiyet olsun.
made in funda dedi ki…
hangisine bakacağımı şaşırdım canım.ellerine sağlık.hepsi harika.
NzlGl dedi ki…
Canım arminacığım

Yine çok güzel şeyler hazırlamışsın misafirlerine ellerine sağlık
Turşu kavurmasında aklım kaldı:)))
Güzel bir gün geçirdiğin belli :)İnsanın akrabalarıyla olmasıda bir başka oluyor.
Sobene hemen cevap vereceğim
teşekkürler
sevgilerimle
Lezzet Gemisi dedi ki…
mmmmmm.... hepsi birbirinden nefis olmuş. hele kestaneli pastaya bayıldımmm. ellerine sağlık canım. sevgiler...
emine dedi ki…
canım hepsi nefis görünüyorlar ellerine sağlık özellikle kestaneli pastayı çok beğendim mutlaka deneyeceğim kestaneyi çok severim zaten eminim çok güzel olmuştur tekrar ellerine sağlık hayırlı akşamlar sevgiler
emine dedi ki…
yorumlarım geliyormu bilmiyorum kaç oldu yazdığım hata veriyor canım neyse tekrar yazayım inşallah bu gelir ellerine sağlık herşey çok güzel olmuş özellikle kestaneli pastayı çok beğendim mutlaka deneyeceğim kestanenin her hali güzel olur zaten hayırlı akşamlar sevgiler
Unknown dedi ki…
Canım bu blogcudaki bloglara diyorsan hani şu kayıtlı olmadan yazamassınız diyor yaa eğer onu soruyorsan inan bende bilmiyorum.
ama öğrendiğim gibi yazarım.
iyi akşamlar
karamel mutfak dedi ki…
dorudur canim blogumda da blogsotta da belirttim mesj gelmedini dusunursen msn me not birak sen seninyerine yayimlarim selamlarla opuyorum
pelince dedi ki…
Armina neler neler hazırlamışsın,hepsi çok güzel..
Ellerine sağlık..

Sevgiler..
makhina dedi ki…
selam canım harika bir sofra ellerine sağlık,sobe için teşekkür ederim en kısa zamanda cavaplayacağım,güzel bir hafta sonu dilerim sevgiler
Unknown dedi ki…
Az önce yorum yazdım oraya parola filan istemedi.yaa çok üzüldüm yardımcı olamadığıma bazen bloglarda yorum yazdıkdan sonra parola istiyor ama orda yazan harfleri kutucuğa yazdığımda yorumları kabul ediyor.bunun dışında parola istendiğine raslamadım.
keşke yardımcı olabilseydim canım
sorunu çözersen haber ver ne olur
iyi geceler
hdidem95 dedi ki…
arminacım misafir olup gelmek var sana:)ne güzel lezzetler hazırlamışsın ellerine sağlık canım teyzeciğinin kurabiyeside eminimki mis gibi tereyağ kokusuyla muhteşemdir onunda ellerine sağlık sevgiler
lemanice dedi ki…
ellerine sağlık ne güzel şeyler hazırlamışsın ben de geldim doydum gittim.sen de bana gel.
TAZE NANE dedi ki…
Ellerine sağlık.
Kestaneli pasta ve diğerleri harika.
Sevgiler.
şirinem dedi ki…
hepside birbirinden güzel gözüküyor ellerine sağlık canım
şirinem dedi ki…
hepside birbirinden güzel gözüküyor ellerine sağlık canım
harosa dedi ki…
hepsi harika görünüyor ellerine sağlık