Hamsi Buğulaması ve Değişik Hamsi Kızartması
Balığı özellikle hamsiyi ailece çok severiz. Haftada 1 veya 2 kez balık tüketiriz. Hamsinin bilinen bir çok tarifini denedim. En lezzetlileri hamsi buğulama, hamsi kuşu ve hamsi pilavıydı. Hamsi buğulamasını pişirirken, bazen tepsinin üzerini yağlı kağıtla kapatıp pişiriyorum. Bu seferde yağlı kağıtla pişirdim. İsterseniz hamsi buğulamaya defne yaprağı koyabilirsiniz. Defne yapraklısı da çok güzel oluyor.
Hamsi Buğulaması
Hamsileri temizleyin ve yıkayın. Soğanları soyup, ince halka halka kesin ve tepsiye dizin. Üzerine hamsileri yayın. Balıkların üzerine, yuvarlak dilimlenmiş domatesleri dizin. Üzerine ince kıyılmış maydanozları serpin. Bir kapta tuzu, sıvı yağını, suyu (ben bir büyük tepsiye 1 su bardağı su ve 1 çay bardağı sıvı yağ koyuyorum) karıştırın. Sıvı yağlı karışımı tepsidekilerin üzerine dökün. Üzerine limon dilimleri koyun. Hamsi buğulamayı fırında pişirip, sıcak servis yapın.
Değişik Hamsi Kızartması
Hamsileri temizleyin ve yıkayın. Soğanları soyup, ince halka halka kesin ve tepsiye dizin. Üzerine hamsileri yayın. Balıkların üzerine, yuvarlak dilimlenmiş domatesleri dizin. Üzerine ince kıyılmış maydanozları serpin. Bir kapta tuzu, sıvı yağını, suyu (ben bir büyük tepsiye 1 su bardağı su ve 1 çay bardağı sıvı yağ koyuyorum) karıştırın. Sıvı yağlı karışımı tepsidekilerin üzerine dökün. Üzerine limon dilimleri koyun. Hamsi buğulamayı fırında pişirip, sıcak servis yapın.
Değişik Hamsi Kızartması
Hamsileri temizledikten sonra yıkayın. Yumurtayı, unu, suyu, tuzu karıştırıp boza kıvamında bir karışım elde edin. Bu karışıma hamsileri bulayıp kızartın.
Yorumlar
Ellerinize sağlık.
Sevgiler.
Balık kızartmayı çok beğendim.
Benimde en sevdiğim balık hamsidir. Ne kadar tok olursam olayım eğer yenecekse ben yerim:))
Şimdi daha sağlıklı olması açısından bende buğulama yapıyorum ama şu bir gerçek ki kızartaması harika oluyor.
Ellerine sağlık canım yiyenlerede afiyet olsun. Vallahi canım çekti:)))
sevgilerimle öptüm
Sevgiler
ellerine sağlık canım
öpüyorum
helede o yeşilliklere bürümüşsün enfes olmuş..eline emeğine sağlıkkk...
kızartma şekli değişikmiş, ben de bir kaç tarifte görmüştüm(balık dışında) su yerine soda kullanılıyordu, balık için olur mu denemek lazım...
sevgiler...
ellerine sağlık. Hepsi de birbirinden güzel görünüyorlar. Eşim Ordu'lu olduğu için eşim ve kızlarımın en sevdiği şey balıktır. Ama illa ki hamsi.
Sevgiyle kal.
sevgilerimle...