Elma Tatlısı ve Sobe
Gülser ablam http://elay-sados.blogspot.com/
beni sobelemiş. Sobenin konusu Evde En Nefret Ettiğiniz Şeyler:
1- Ütü yapmaktan nefret ediyorum. Ütü yapmayı seven var mı bilmem ama ben hiç sevmem. Hele yazın hiç çekilmez.
2- Kardeşlerimin dağınıklığı. Kardeşlerim işten eve gelince odalarını çok dağıtıyorlar. Odalarını toplamak da bize kalıyor.
3- Televizyon kumandasının sürekli kaybolması. Ben de
Didem’i http://hdidemlelezzetdenizi.blogspot.com/
ve Taze Naneyi http://tazenane.blogspot.com/ sobeliyorum.
Gelelim Elma Tatlısına . Cumartesi akşamı canım elma tatlısı istedi. Şöyle çabucak pişen bir elma tatlısı yapayım dedim. Evde 2 tane elma kalmış, tereyağı ve tarçın da vardı. Ben de yapımı çok pratik olan tereyağlı elma tatlısını yaptım, tadı harikaydı. Elma tatlısının bir püf noktası var o da ılık yenmesi, soğuk yememenizi tavsiye ederim.
Elma Tatlısı
beni sobelemiş. Sobenin konusu Evde En Nefret Ettiğiniz Şeyler:
1- Ütü yapmaktan nefret ediyorum. Ütü yapmayı seven var mı bilmem ama ben hiç sevmem. Hele yazın hiç çekilmez.
2- Kardeşlerimin dağınıklığı. Kardeşlerim işten eve gelince odalarını çok dağıtıyorlar. Odalarını toplamak da bize kalıyor.
3- Televizyon kumandasının sürekli kaybolması. Ben de
Didem’i http://hdidemlelezzetdenizi.blogspot.com/
ve Taze Naneyi http://tazenane.blogspot.com/ sobeliyorum.
Gelelim Elma Tatlısına . Cumartesi akşamı canım elma tatlısı istedi. Şöyle çabucak pişen bir elma tatlısı yapayım dedim. Evde 2 tane elma kalmış, tereyağı ve tarçın da vardı. Ben de yapımı çok pratik olan tereyağlı elma tatlısını yaptım, tadı harikaydı. Elma tatlısının bir püf noktası var o da ılık yenmesi, soğuk yememenizi tavsiye ederim.
Elma Tatlısı
2 Elma
2 Yemek kaşığı şeker
1 Yemek kaşığı tereyağı
Tarçın
Yapılışı: Elmaları soyup dilimleyin, çekirdekli kısımlarını temizleyip yıkayın ve limonlu suya koyun. Tereyağını eritin. Tereyağına şekeri ekleyip, rengi açık kahverengi olana dek karıştırın. Elma dilimlerini limonlu sudan çıkarıp yıkayın ve tarçınla birlikte şekere ekleyin. Elmalar yumuşayana dek soteleyin. Elmalar yumuşayınca, elma tatlısını ılık servis yapın.
2 Yemek kaşığı şeker
1 Yemek kaşığı tereyağı
Tarçın
Yapılışı: Elmaları soyup dilimleyin, çekirdekli kısımlarını temizleyip yıkayın ve limonlu suya koyun. Tereyağını eritin. Tereyağına şekeri ekleyip, rengi açık kahverengi olana dek karıştırın. Elma dilimlerini limonlu sudan çıkarıp yıkayın ve tarçınla birlikte şekere ekleyin. Elmalar yumuşayana dek soteleyin. Elmalar yumuşayınca, elma tatlısını ılık servis yapın.
Yorumlar
GÜZEL SÜRPRİZLERLE DOLU BİR HAFTA DİLİYORUM. SELAM VE SEVGİLER...
cevaplar için teşekkür ederim.gerçekten pratik bir tatlı.ben bu şekilde yapmamıştım hiç.denemek lazım.öğrenmek çok güzel bir şey.paylaştığın için teşekkür ederim canım.a.e.o.
tarçın denince akan sular durur :)
elmali tatlin nefis görünüyor, ellerine saglik.
Ütü yapmayi bende hic sevmem....
sevgiler....
sevgiler canım
tabağı alıyorum..
Soben için çok teşekkürler.
Hemen en kısa zamanda cevaplıcam.
Sevgiler.
Sevgilerle..
Bu akşam televizyon seyrederken bu tatlıyı yiyeceğiz ve senin kulaklarını çınlatacağım ellerine sağlık nefis görünüyorlar
Ütüye gelince MAALESEF pazar günleri dahil her gün ütü yapıyorum yirmi senedir. Üstelik en nefret ettiğim şeydi. Evlenmeden önce asla yapmazdım.
Ama artık alıştım
sevgilerimle
dün uğrayamadım bugün de sırf senin için sayfaya girdim
nefis oldu eşim çok beğendi tabi biz rejim yaptığmız için şekerini biraz daha az koyduk bol tarçın biraz fındık
ellerine sağlık
tekrar teşekkürler
sevgilerimle