Kısır
Geçmiş olsun arkadaşlar bloglarımız açıldı. Arkadaşlarımı ve blogumu çok özledim. İnşallah bloglarımız bir daha kapanmaz. Gelelim tarifimize, kısır herkesin bildiği ve her evde yapılan ve sevilen bir yiyecektir. Kısırın bizdeki tek değişikliği salamura yapraklara sarıp, kısırı bu şekilde servis yapmamız. Kısırı ölçüyle yapmadığım, hep göz kararıyla yaptığım için miktarını yazamıyorum.
İnce bulgura üzerini bir iki parmak aşacak kadar sıcak su dökün. Üstüne kapak kapatarak, bulgurun suyu iyice çekmesini bekleyin. Bulgur suynu çekince içine küçük küp kesilmiş soğanı, salçayı, sıvıyağını, ince kesilmiş maydonozu, tuzu, pul biberi ekleyip karıştırın. Kısırın içine ince kesilmiş kıvırcık yapraklarını ekleyip karıştırın. Kısırın birazını servis tabaklarına koyun. Kalan kısırı da salamura yapraklara koyup, sarma şeklinde sarıp servis yapın.
İnce bulgura üzerini bir iki parmak aşacak kadar sıcak su dökün. Üstüne kapak kapatarak, bulgurun suyu iyice çekmesini bekleyin. Bulgur suynu çekince içine küçük küp kesilmiş soğanı, salçayı, sıvıyağını, ince kesilmiş maydonozu, tuzu, pul biberi ekleyip karıştırın. Kısırın içine ince kesilmiş kıvırcık yapraklarını ekleyip karıştırın. Kısırın birazını servis tabaklarına koyun. Kalan kısırı da salamura yapraklara koyup, sarma şeklinde sarıp servis yapın.
Yorumlar
Öptüm seni sevgiler
yorum yazmak çok hoşş geldi bana bugün :)))
sevgilerrrrrrrrr...
NuNu
servis önerin çok hoşuma gitti
Yiyenlere afiyet olsun
sevgilerimle
Bayramımız Kutlu Olsun...
Kısır nefis ellerine sağlık canım.sevgilerimle....
kısır enfes gözüküyor, salamuralısınıda ilkkez gördüm, böylede güzeldir eminim;) ellerine sağlık....
**
BU ARADA KISIRI GÖRDÜM CANIM ÇEKTİ..SICAK SUDA VAR..AZCIK ISLAYIVERSEM YEŞİLİNİ DOĞRAYASIYA KADAR ŞİŞERDİ:))BENDE AFİYETLE YERDİM...
HIMM ELLERİNE SAĞLIK...
byy