Et Haşlama
Et haşlamayı özellikle kurban bayramının ikinci günü pişiriyoruz. Aslında et haşlamayı, iri kemikli etten ve kuşbaşı kemiksiz et karışımından pişiriyoruz. Bu sefer evde kemikli et olmadığı için et haşlamayı kuşbaşı kemiksiz etten pişirdim. Et haşlama bütün malzemeleri çiğden konulduğu için yapımı çok kolay bir yemek. Et haşlamayı bol soğanlı yaparsanız, daha lezzetli olur.
Etleri tencereye koyun. Soyulmuş arpacık soğanları veya küçük boy soğanları (biz bazen büyük boy soğanları dörde kesip koyuyoruz) etlerin üzerine yayın. Soyulmuş küçük boy patatesleri de soğanların üstüne koyun. Başka bir kapta sulandırdığınız salçaya tuz ekleyin. Yeterince suyu ve sulandırdığınız salçayı tencereye dökün.Yemeğin etleri ve sebzeleri yumuşayana dek pişirip, sıcak servis yapın.
Etleri tencereye koyun. Soyulmuş arpacık soğanları veya küçük boy soğanları (biz bazen büyük boy soğanları dörde kesip koyuyoruz) etlerin üzerine yayın. Soyulmuş küçük boy patatesleri de soğanların üstüne koyun. Başka bir kapta sulandırdığınız salçaya tuz ekleyin. Yeterince suyu ve sulandırdığınız salçayı tencereye dökün.Yemeğin etleri ve sebzeleri yumuşayana dek pişirip, sıcak servis yapın.
Yorumlar
ellerine sağlık..nefis görünüyor...
Çok güzel bir yemek.
Nefis görünüyor.
Sevgiler.
ya et yemeklerini nedense sevmiyorum ama resimlerine bakinca istahim aciliyor aksine esimde tam bir et canavari ben bu tabagi aldim onuun icin sevgiler mutlu hafta sonlari
ellerine sağlık ben bu yemeği sabah bile yiyebilirim:)
içine birkaç diş sarmısak eklersen daha lezzetli olacağına emin ol canım
sevgilerimle
çok lezzetlidir bilirim , ben pek yiyemesemde :(
sevgilerrrr..
hayırlı geceler canım.aydınlıyım ama eşim elazığlı olunca burada yaşıyorum.daha artık alıştım buraya.kusura bakma,rahatsızdım 4-5 gündür,uğrayamadım.bu gece biraz iyi olunca ziyaret edeyim dedim.sevgiler bıraktım.a.e.o.
gene ben.seni sobeledim canım.sayfama kadar uğrayabilirmisin?sevgiler
Sevgiler
teşekkür ederim güzel dileğin için.yeni hafta sana ve ailene huzur getirsin.sevgiler