Domatesli Bişi


Kandillerde helva yapmadığımız zamanlarda domatesli bişi ve peynirli bişi yapıyoruz (biz bişiye hamur kızartması diyoruz). Yapımı oldukça basit olan domatesli bişiyi misafirlerimizde çok beğeniyorlar. Domatesli bişinin yapımına gelince:

Kuru soğanı, yeşil biberi, domatesi, minik küp kesin çiğden karıştırın. İnce kesilmiş maydonozu, tuzu, karabiberi, pulbiberi, kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın. Ekmek hamurundan büyükçe parçalar koparıp, bezeler yapın. Biraz un ve merdane yardımıyla bezeleri, yemek tabağı büyüklüğünde açın. İçlerine domatesli harçtan koyup kapatın. Bol kızgın sıvı yağında kızartıp, sıcak servis yapın. Klasik bişi şeklinde de yapabilirsiniz. Ekmek hamuru yerine 1 Küçük paket yaş maya, 1 tatlı kaşığı şeker, tuz, su ve undan hamur yoğurup domatesli bişiyi aynı şekilde hazırlayabilirsiniz.

Yorumlar

sarımutfak-hande dedi ki…
canım güzel dileklerin için teşekkürler bende senin kandilini kutlarım duaların kabul olsun
giderkende alttaki kekten alıp gidiyorum ellerine sağlık
NuR dedi ki…
Kandil ziyaretiniz için teşekkür ederim, cümlesinin duaları kabul görsün.
Tarifler harika, ekmek hamuru ile denememiştim, ilk fırsatta yapacağım, ellerine sağlık, afiyet olsun.
Sevgiyle kal
banu kırmızıgül dedi ki…
güsel dileklerin için tesekkurler
Kandılın mübarek olsun..
Nur dedi ki…
Seninde kandilin mübarek duaların kabul olsun canım sevgiler.
Lezzet Gemisi dedi ki…
Bu mübarek gecenin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretinize, sıcaklığı yuvanıza dolsun. Miraç Kandili'niz mübarek olsun... Ayrıca bişi enfes görünüyor. Allah kabul etsin canım. Ellerinize sağlık.
BoutiqueSeragun dedi ki…
Banada ikram ettin sanıyorum.Allah kabul etsin diyor ve kandilini kutluyorum
elay dedi ki…
s.a.
hayırlı geceler arkadaşım.miraç kandiliniz mübarek olsun. Rabbim hakkıyla geceyi eda edenlerden olmamızı nasip etsin.a.e.o.
Lezzet Gemisi dedi ki…
SELAM CANIM. HAYIRLI GECELER DİLEMEK İSTEDİM. GÖRÜŞMEK ÜZERE....
makhina dedi ki…
selam canım nefis görünüyor biz bişi deriz ve sık da yaparız puf puf çok güzel olmuş ellerine sağlık,hayırlı günler dilerim