Ballı Helva

Regaib kandiliniz mübarek olsun...

75gr. Margarin
1 Yemek kaşığı dolusu tereyeğı
1 Su bardağı un
1 Çay bardağından 2 parmak eksik şeker
4 Yemek kaşığı dolusu bal
1 Su bardağından 2 parmak eksik çırpılmış süt kaymağı ( o 2 parmak eksik de sütle doldurulacak )
Yapılışı: Margarin ve tereyağını birlikte eritin. 1 Su bardağı unu ekleyip kavurun. Şekeri, balı, soğuk süt kaymağını ekleyip helva kıvamına ( koyulaşana ) gelene dek pişirin. Helvayı 20 dak. demlendirip, şekillerini verin. Ilık servis yapın.
Süt Kaymağının Yapılışı:
Sütü kaynatıp, üzerinde oluşan bütün kaymağı sürekli toplayıp ( biraz sütlü toplayın ) başka bir kaba koyun. Soğuyunca buzluğa atıp, 1 gece bekletin. Ertesi gün buzluktan çıkarıp, buzunu çözdürün mikserleyin ve tariflerinizde kullanın. Ben süt kaymağını bu şekilde hazırlayıp, böreklerde de kullanıyorum. Marketlerde satılan sütlerden olmuyor. Biz yoğurt yapmak için süt aldığımız zamanlarda süt kaymağını yapıyoruz. İsterseniz ballı helvayı süt kaymağı yerine kremayla da yapabilirsiniz. Kremayla hiç denemedim ama süt kaymağının tadı da kremaya benziyor.

Yorumlar