Profiterol


Profiterolün tarifini Bal Tatlısından aldım. Tarifi 1-1,5 sene önce denedim, birkaç defa pişirdim. Bloguma koymak bugüne nasip oldu. Bu nefis profiterolün farklı bir versiyonunu da denedim. Onu da sizlerle paylaşacağım inşallah.


Hamuru İçin:
4 Yumurta
1,5 Su bardağı su
1 Su bardağı un
100gr. Margarin
1 Fiske tuz ve şeker
Kreması İçin:
2,5 Su bardağı süt
1 Çay bardağı un
2 Çay bardağı şeker
1 Yemek kaşığı nişasta
1 Vanilya
Üzeri İçin:
1 Paket çikolata sosu
Süt
Yapılışı:Vanilya hariç tüm krema malzemelerini tencereye alıp, kremayı pişirin. Kremayı ocaktan alıp, vanilyayı ilave edin. Kremayı ara ara karıştırarak soğutun. Hamurunu hazırlamak için, küçük bir tencereye 1,5 su bardağı suyu koyup kaynatın. Kaynayan suya margarini ilave edin. Margarin eriyince unu, tuzu, şekeri ekleyin ve hızlıca karıştırın. Hamuru koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan alın. Yumurtaları birer birer kırıp, her seferinde yumurtaları hamura iyice yedirin. Hazırlanan hamuru buzdolabında 1 saat bekletin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamurdan birer tatlı kaşığı koyun. Fırında pişirdikten sonra soğutun. Pişen hamurları bıçakla kopmayacak şekilde kesin ve içlerine krema koyun. Servis tabağına üst üstte koyup, üzerlerine sütle birlikte pişirilmiş çikolata sosu dökün. 

Yorumlar