Havuçlu Börek
Fırından
alınan
hazır
ekmek hamurunun poşetinin ağzını
bağlayıp,
hamur kabarana kadar bekletin. Havuçlu harcı
hazırlamak
için havuçları kazıyın,
yıkayın
ve rendeleyin. Rendelenmiş havuca şeker
ekleyip, havucu pişirin. İri dövülmüş
ceviz veya fındık,
tarçın
ilave edin. 1-2 Dakika daha çevirdikten sonra ocaktan alıp
soğutun.
Kabaran hamurdan bezeler hazırlayın.
Bezeleri merdane ve unla açın. İçlerine havuçlu
harçtan koyun. Havuçlu börekleri kızdırılmış
yağda
kızartın.
Böreklerin fazla yağlarını
kağıt
havluda
alın.
Pudra şekeriyle
vanilyayı
birlikte eleyip, börekleri bu karışıma
sıcakken
bulayın.
Havuçlu börekleri sıcak veya ılık
ikram edin.
Yorumlar