Mayonezli Ispanaklı Rulo Börek


Ispanağı doğrayın, yıkayın, haşlayın, soğuk sudan geçirin ve fazla sularını sıkın. Ispanak iyice soğuyunca ıspanağı, beyaz peyniri, yemeklik ince doğranmış soğanı, tuzu, karabiberi, pul biberi karıştırın. Börek için 5 yufka kullandım. 3 Yufkayı aralarına sıvı yağ sürerek ve ıspanaklı içten koyarak, üst üstte koyun. Rulo şeklinde sarıp, dilimleyin. Diğer 2 yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Börekleri yağlanmış tepsiye koyduktan sonra, derin dondurucuya koyun. Ben börekleri 2-3 gün derin dondurucuda beklettim, isterseniz 1 gece derin dondurucuda bekletin. 1 Kahve fincanı dolusu mayonezi, 1 tatlı kaşığı kabartma tozunu, 2 su bardağı suyu karıştırın. Börekleri derin dondurucudan çıkarıp, buzunu çözdürmeden mayonezli sosu üzerlerine dökün. Börekleri fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Yorumlar