Cevizli Katmer



Hamuru İçin:
1 Yumurta
1 Yemek kaşığı yoğurt
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un ve tam buğday unu
İçi İçin:
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Yarım su bardağı şeker
Ayrıca:
100gr. Margarin
Pudra şekeri
Yapılışı: Yumurtayı ve yoğurdu karıştırın. Unları, kabartma tozunu ekleyin. Ele yapışmayan sertçe bir hamur yoğurun. Margarini eritin. Küçük bir kaseye cevizi, şekeri koyup karıştırın (isterzeniz tarçın ekleyebilirsiniz). Hamuru merdane ve unla açın. Üzerine eritilmiş margarini sürün. 2-3 Dakika beklettikten sonra rulo şeklinde sarın. İçe doğru kıvırıp gül şekline getirin. Üzerine un serpip, merdaneyle açın. Bu işlemi 2 kez daha tekrarlayın. Sonuncu turda üzerine eritilmiş margarini sürün. Üzerine ceviz, tarçın karışımını serpin. Rulo şeklinde sardıktan sonra içe doğru kıvırıp gül şekline getirin. Üzerine un serpip, merdaneyle büyük boy tava büyüklüğünde açın.  Margarinle yağlanmış tavada arkalı önlü pişirin. Üzerine bol pudra şekeri eleyin. Cevizli katmeri sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz (sıcak daha leziz oluyor).

Yorumlar