Pırasalı Kıymalı Gözleme
Pırasaları küçük küp küp doğrayın (bolca pırasa kullandım). Kıymayı, doğranmış pırasayı, sıvı yağı tavaya alın. Kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun. Rendelenmiş domatesleri, doğranmış maydanozu, tuzu, karabiberi, pul biberi, kırmızı toz biberi ilave edip pırasalı kıymalı harcı pişirin. Pırasalı harcı soğumaya bırakın. Hazır ekmek hamurundan parçalar koparıp, bezeler hazırlayın. Bezeleri merdane ve unla birlikte açın. Üzerlerine kıymalı içten koyup, gözleme şeklinde kapatın. Gözlemeleri yağsız olarak teflon tavada arkalı önlü pişirin. Üzerlerine margarin veya tereyağı sürüp, servis yapın.
Yorumlar
Ellerine sağlık