Kurabiyeler ve Kayısılı Kurabiye-Kolay Pasta-Papatya Tatlısı








Kurabiyeler


Kayısılı Kurabiye




Kolay Pasta



Papatya Tatlısı


Kurabiyeler ve Kayısılı Kurabiye

Hamuru için:

125gr. Margarin (yumuşak)

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 Yumurta

1 Yemek kaşığı sirke

4 Yemek kaşığı dolusu pudra şekeri

1 Kabartma tozu, 1 vanilya

Aldığı kadar un

Ayrıca:

Kakao, toz yeşil fıstık, hindistan cevizi, parça çikolata,

beyaz ve pembe damla çikolata, toz badem, meyve şekerlemesi, kiraz şekerlemesi, ayva marmeladı, dolmalık üzüm, file fındık, kuru kayısı

Yapılışı: Hamur malzemelerini yoğurma kabına alın ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya kesin. 12 Adet kuru kayısıyı küçük küp kesip ılık suda bir süre bekletin. Kaysıların fazla sularını sıkın. Hamurun birine kayısıları karıştırın. Kayısılı hamura yuvarlak şekiller verip fırında pişirin. Beyaz damla çikolataya az süt ilave edip sürekli karıştırarak çikolatayı eritin. Soğuyan kayısılı kurabiyelerin üzerlerine erimiş çikolatadan dökün ve yeşil fıstık serpin. Diğer hamurun bir parçasına kakao karıştırın. Kakaolu hamurun bir kısmına meyve şekerlemesi karıştırın. Meyve şekerlemeli hamurdan küçük parçalar koparın. ortalarını çukurlaştırıp kiraz şekerlemesi koyun. Kalan kakaolu meyve şekerlemeli hamura oval şekiller verin. Yumurta akına ve hindistan cevizine bulayın. Diğer kakaolu hamurun bir kısmını merdaneyle açıp kurabiye kalıbıyla kesin. Üzerlerini yumurta akına ve file fındığa, toz bademe bulayın. Kakaolu hamura küçük top şekiller verip yumurta akına bulayın. Bazılarını sade bırakıp, bazılarını hindistan cevizine bulayın. Beyaz hamurun bir kısmını merdaneyle açın ve küçük yuvarlak kurabiye kalıbıyla kesin. İçlerine ayva marmeladı koyup poğaça şeklinde kapatın. Marmelatlı kurabiyelerin bir kısmını yumurta akıyla hindistan cevizine bulayın, bir kısmını sade bırakın. Kalan hamurdan bir parça koparıp merdaneyle açın ve kurabiye kalıbıyla kesin. Yumurta akıyla toz yeşil fıstığa bulayın. Hamurdan bir parça daha koparıp içlerine pembe damla çikolata koyun ve top şekilleri verin. Yumurta akıyla toz bademe bulayın. Yine hamurdan bir parça koparıp merdaneyle açın, kurabiye kalıbıyla kesin. Üzerlerine parça çikolata batırın. Kalan hamura file fındık, dolmalık üzüm, toz yeşil fıstık, toz badem, parça çikolata, hindistan cevizi karıştırıp yuvarlak şekiller verin. Kurabiyeleri fırında pişirin. Pudra şekerine vanilya karıştırın. Kakaolu sade top şeklindeki kurabiyeleri, üzümlü karışık kurabiyeleri, ayva marmelatlı kurabiyeleri (hindistan cevizsiz olanları) vanilyalı pudra şekerine bulayın.

Kolay Pasta

1 Pastaban

1 Paket çikolata sosu

1 Paket krem şanti

1 Paket tek içimlik kahve

Süt, hindistan cevizi rendesi

Yapışı: Krem şantiyle sütü çırpıp hazırlanan krem şantiyi buzdolabına kaldırın.1 Su bardağı ılık sütle kahveyi karıştırıp soğumaya bırakın. Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre pişirip soğumaya bırakın. Pastabanı kahveli sütle ıslatıp arasına krem şantiyi sürün. Pastanın üzerine çikolata sosunu dökün. Üzerini hindistan cevizi rendesi, toz yeşil fıstık, kiraz şekerlemesi ve küçük lokumlarla süsleyin. Pastayı buzdolabında bir kaç saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Papatya Tatlısı

125gr. Margarin (eritilmiş)

1 Yemek kaşığı sıvı yağ

1 Yemek kaşığı yoğurt

1 Yumurta

1 Çay bardağı iri dövülmüş yer fıstığı

1 Kabartma tozu, 1vanilya

1 Silme tatlı kaşığı kakao

Aldığı kadar un

Şerbeti için:

1,5 Su bardağı şeker

1,5 Su bardağı su

Yapılışı: Şerbet malzemelerini tencere alıp şeker eriyene kadar karıştırın. Şerbet kaynayınca ocaktan alıp soğumaya bırakın. Margarini, sıvı yağını, yoğurdu, yumurtayı karıştırın. Unu, vanilyayı, kabartma tozunu, yer fıstığını ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan bir parça koparıp içine kakao karıştırın. Her iki hamurdan da parçalar koparıp küçük küçük toplar yapın. Küçük hamur toplarını papatya şekline getirip fırında pişirin. Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbetini dökün. Papatya tatlısını 1 gece dinlendirdikten sonra servis yapın.

Tüm pasta tariflerim burada

Yorumlar

Özgen dedi ki…
Elinize sağlık hepsi çok güzel olmuş sevgiler...
yemekbiraşk dedi ki…
ne çok kurabiye... hepsi birbirinden güzel gözüküyor :)
afiyetle...
YeMeK vAkTi dedi ki…
Gözlerim açıldı resmen:)Hepsi nefis görünüyor ellerine sağlık

Sevgiler...
Unknown dedi ki…
Canım yine herşey nefiss görünüyor.
Ellerine sağlık
Öpüyorum.
Unknown dedi ki…
envay çeşit kurabiye var burda ve hepside birbirinden lezzetli görünüyor ellerine sağlık arkadaşım..
sevgilerimle..
Unknown dedi ki…
hepside birbirinden leziz gözüküyor.ellerine saglık.
Tarifkolik/Öznur dedi ki…
30 Mart - 25 Nisan 2011 tarihleri arasında HOBİ DÜNYAM .WOMENFORUM.NET ve http://www.papatya68.blogspot.com tarafından düzenlenen yemek etkinliklerinin 12.'si olan "45 Dakikalık Tarifler" etkinliğine ben http://www.tarifkolik.com ev sahipliği yapacağım.
Siz değerli arkadaşlarım ve katılmak isteyen herkesi etkinliğime davet ediyorum.
Bunun için yapmanız gerekenler:
Siteniz varsa; Sitenizde tarifinizi yayınladıktan sonra benim linkimi verip hobidünyam yemek etkinliği için olduğunu belirtmeli ve bana yorum bırakarak yada mail atarak haber
vermelisiniz. Herkesin bu etkinlikten haberdar olabilmesi için sayfamdan html kodunu alarak etkinlik bannerını sayfanıza eklemeyi lütfen unutmayın.
Siteniz yoksa; oznur@tarifkolik.com adresime isminizi ve tarifinizi fotoğrafıyla beraber mail atmanız yeterlidir. İstediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz.
Haydi hazırlanması ve pişmesi 45 dakikayı geçmeyecek pratik tariflerinizi 25 Nisan'a kadar gönderin ve ne kadar hızlı olduğunuzu gösterin.
Bu davetiyeyi ulaştırabildiğim, ulaştıramadığım herkes etkinliğimize davetlidir. Siteniz olsun olmasın paylaşmak istediğiniz değerli tariflerinizi bekliyorum. Şimdiden katılımcı arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.
NOT:hobidünyam etkinliklerine ev sahibeliği yapmak isteyenler
http://papatya68.blogspot.com/ adresine başvurabilirler...
GÜZEL PAYLAŞIMLARLA BULUŞMAK DİLEĞİYLE
SEVGİLER..
ÖZNUR