Peynirli Hamur Kızartması-Peynirli Kızartma Böreği-Sütlü Hamur Kızartması-Ciğerli Börek- Pekmezli Helva
Peynirli Hamur Kızartması
Beyaz peyniri, pul biberi, ince kesilmiş maydanozu karıştırın. Ekmek hamurundan parçalar koparıp içlerine peynirli karışımdan koyun. Top şekiller verip yağda kızartın.
Peynirli Kızartma Böreği
Ekmek hamurundan parçalar koparıp bezeler yapın. Bezeleri un ve merdane yardımıyla açın. Açılan hamurların yarılarının üzerlerine peynir koyun. Diğer yarılarını üzerlerine kapatın. Börekleri yağda kızartıp sıcak servis yapın.
Sütlü Hamur Kızartması
1 Su bardağı süt
1 Yumurta
2 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Sıvı yağ
Yapılışı: Sıvı yağ hariç bütün malzemeleri karıştırıp koyu kıvamlı bir hamur yapın. Kızdırılmış sıvı yağa hamurdan kaşık kaşık döküp kızartın.
Ciğerli Börek
3 Ekmek hamuru
Akciğer
Soğan, maydanoz
Sıvı yağ, karabiber,
Un, tuz
Yapılışı: Küçük küp kesilmiş soğanı sıvı yağda kavurun. Minik minik kesilmiş akciğeri, soğana ekleyip kavurun. Karabiberi, tuzu, ince doğranmış maydanozu ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Ciğerli içi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ekmek hamurunun birini ikiye kesip her ikisini de un ve merdaneyle açın. Açılan hamurun birinin üzerine ciğerli içten koyun. Diğer açılmış olan hamuru da ciğerli olanın üzerine kapatıp kenarlarından hafifçe bastırın ve yapışmasını sağlayın. Kalan ekmek hamurlarını da aynı şekilde hazırlayıp börekleri yağda kızartın. Ciğerli böreklerin fazla yağlarını kâğıt havluda alıp, dilimledikten sonra sıcak servis yapın.
Not: Ciğerli böreğin içini iki türlü yapıyorum. İkincisini yaparken kırmızı ve yeşil biberleri küçük küçük kesip sıvı yağda kavuruyorum. İnce kesilmiş taze soğanı ekleyip soğanı da kavuruyorum. Minik minik kesilmiş akciğeri koyup kavuruyorum. Rendelenmiş domatesi, tuzu ve karabiberi ilave edip harcı pişiriyorum.
Pekmezli Helva
125gr. Margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı üzüm pekmezi
2su bardağı un
1 Su bardağı su
Yapılışı: Margarini sıvı yağla birlikte eritin. Unu ekleyip pembeleşene dek kavurun. Pekmezi una ilave edin ve un pekmezi çekene dek karıştırmaya devam edin. 1 Su bardağı suyu ekleyip, helva kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp demleyin.
Yorumlar
bu sefer hamur işleri ile gelmişsin,
ciğerli börek çok ilginç geldi,daha önce hiç duymamıştım,eline sağlık,sevgilerimle...
Helvanda nefiss görünüyor canım.
Elleirne sağlık.
Öpüyorum.
harikasın en sevdiğim üç hamur tarifi....
Ellerine sağlık vallahi canım çok istedi ama ahhh bu diyet olmasa
öptüm canım sevgiler
ellerine sağlık
Öpüyorum.
çok ilginç gereçekten
kırk yıl düşünsem sakatatı börek içi olarak kullanmazdım herhalde :)