Peynirli Hamur Kızartması-Peynirli Kızartma Böreği-Sütlü Hamur Kızartması-Ciğerli Börek- Pekmezli Helva | Theme Design By 365Developer

Pages

10 Şubat 2011 Perşembe

Peynirli Hamur Kızartması-Peynirli Kızartma Böreği-Sütlü Hamur Kızartması-Ciğerli Börek- Pekmezli Helva


Peynirli Hamur Kızartması


Peynirli Kızartma Böreği


Sütlü Hamur Kızartması





Ciğerli Börek



Pekmezli Helva


Peynirli Hamur Kızartması

Beyaz peyniri, pul biberi, ince kesilmiş maydanozu karıştırın. Ekmek hamurundan parçalar koparıp içlerine peynirli karışımdan koyun. Top şekiller verip yağda kızartın.

Peynirli Kızartma Böreği

Ekmek hamurundan parçalar koparıp bezeler yapın. Bezeleri un ve merdane yardımıyla açın. Açılan hamurların yarılarının üzerlerine peynir koyun. Diğer yarılarını üzerlerine kapatın. Börekleri yağda kızartıp sıcak servis yapın.

Sütlü Hamur Kızartması

1 Su bardağı süt

1 Yumurta

2 Çay kaşığı kabartma tozu

1 Çay kaşığı tuz

Aldığı kadar un

Sıvı yağ

Yapılışı: Sıvı yağ hariç bütün malzemeleri karıştırıp koyu kıvamlı bir hamur yapın. Kızdırılmış sıvı yağa hamurdan kaşık kaşık döküp kızartın.

Ciğerli Börek

3 Ekmek hamuru

Akciğer

Soğan, maydanoz

Sıvı yağ, karabiber,

Un, tuz

Yapılışı: Küçük küp kesilmiş soğanı sıvı yağda kavurun. Minik minik kesilmiş akciğeri, soğana ekleyip kavurun. Karabiberi, tuzu, ince doğranmış maydanozu ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Ciğerli içi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ekmek hamurunun birini ikiye kesip her ikisini de un ve merdaneyle açın. Açılan hamurun birinin üzerine ciğerli içten koyun. Diğer açılmış olan hamuru da ciğerli olanın üzerine kapatıp kenarlarından hafifçe bastırın ve yapışmasını sağlayın. Kalan ekmek hamurlarını da aynı şekilde hazırlayıp börekleri yağda kızartın. Ciğerli böreklerin fazla yağlarını kâğıt havluda alıp, dilimledikten sonra sıcak servis yapın.

Not: Ciğerli böreğin içini iki türlü yapıyorum. İkincisini yaparken kırmızı ve yeşil biberleri küçük küçük kesip sıvı yağda kavuruyorum. İnce kesilmiş taze soğanı ekleyip soğanı da kavuruyorum. Minik minik kesilmiş akciğeri koyup kavuruyorum. Rendelenmiş domatesi, tuzu ve karabiberi ilave edip harcı pişiriyorum.

Pekmezli Helva

125gr. Margarin

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 Su bardağı üzüm pekmezi

2su bardağı un

1 Su bardağı su

Yapılışı: Margarini sıvı yağla birlikte eritin. Unu ekleyip pembeleşene dek kavurun. Pekmezi una ilave edin ve un pekmezi çekene dek karıştırmaya devam edin. 1 Su bardağı suyu ekleyip, helva kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp demleyin.

Tüm helva tariflerim burada

14 yorum:

  1. hepsi çok güzelde peynirli hamur kızartmasına bayıldım arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba kızartmalarınızın hepsi harika olmuş ellerinize sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Armina,
    bu sefer hamur işleri ile gelmişsin,
    ciğerli börek çok ilginç geldi,daha önce hiç duymamıştım,eline sağlık,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Bunlar çok güzel olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Emeğine sağlık canım...Tariflerin harika en kısa zamanda denicem..Bizlerle paylaşımın için teşekkürler..Allah Razı Olsun...Sevgiyle kal...Kolay gelsin=))

    YanıtlaSil
  6. Bakınca bie kilo aldım bu hamur işlerinden ama değer bu harika lezzetlere
    Helvanda nefiss görünüyor canım.
    Elleirne sağlık.
    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  7. Arminacığım
    harikasın en sevdiğim üç hamur tarifi....
    Ellerine sağlık vallahi canım çok istedi ama ahhh bu diyet olmasa
    öptüm canım sevgiler

    YanıtlaSil
  8. çok güzeller ciğerliyi merak ettim doğrusu
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. Canım hayırlı cumlar... Hepsi birbirinden güzel iştah açan tatlar vermişsin ellerin dert görmesin... sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. hepside nefis görünüyor,özelliklede pekmez helvasına bayılırım...ellerinize sağlık,afiyet olsun.sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Haftasonlarının uzun çay saatleri için nefis tarifler olmuş herbiri çok güzel görünüyorlar. Ellerine sağlık afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  12. Canım kandilin kutlu olsun.
    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  13. o akciğeri karaciğere çevirsek olmuyor mu :/

    çok ilginç gereçekten

    kırk yıl düşünsem sakatatı börek içi olarak kullanmazdım herhalde :)

    YanıtlaSil