Yer Fıstıklı Kurabiye-Fındıklı Kek-Elmalı Truff-Çilek Pudingli Keşkül-Tavuk Salatası-Tereyağlı Poğaça-Ispanaklı Sodalı Börek-Soğanlı Börek
Yer Fıstıklı Kurabiye
1 Su bardağından 2 parmak eksik şeker
70gr. Yumuşak margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
1 Yumurta
1 Su bardağı mısır nişastası
1 Çay kaşığı kakao, 1 vanilya
1 Çay kaşığı dolusu karbonat
Aldığı kadar un
Yer fıstığı
Yapılışı: Margarini, sıvı yağı, yumurtayı sütü ve şekeri yoğurma kabına alıp karıştırın. Nişastayı ilave edip karıştırın. Unu, vanilyayı, karbonatı ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve tepsiye dizin. Yer fıstıklarını ikiye ayırıp kurabiyelerin üzerlerine batırın. Fıstıklı kurabiyeleri fırında pişirin.
Not: Kurabiye hamurundan bir parça ayırıp içine 1 çay kaşığı kakao karıştırdım ve yer fıstıklı kurabiyelerin bazılarını kakaolu yaptım.
Fındıklı Kek
3 Yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı iri dövülmüş fındık
1 Kabartma tozu, 2 vanilya
Aldığı kadar un
Yapılışı: Şekerle yumurtaları birlikte çırpın. Yağı, yoğurdu, fındığı katıp karıştırın. Unu, vanilyaları, kabartma tozunu koyup karıştırdıktan sonra yağlanmış tepsiye dökün. Fındıklı keki fırında pişirin. İsterseniz kekin üzerine marmelat sürün (ben birkaç dilim kekin üzerine erik marmeladı sürdüm).
Elmalı Truff
5 Dilim fındıklı kek (265gr.)
1 Elma (büyük boy)
2 Küçük havuç
2 Yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Hindistan cevizi rendesi
Toz yeşil fıstık
Yapılışı: Havuçları ve elmayı rendeleyip şekerle birlikte pişirin. Ufalanmış keki, tarçını, elma havuç karışımını (sıcakken) karıştırıp yuvarlak şekiller verin. Hindistan cevizine ve fıstığa bulayın.
Çilek Pudingli Keşkül
1 Paket hazır keşkül
1 Paket çilekli puding
2 Tatlı kaşığı margarin
Süt
Yapılışı: Keşkülü 1 tatlı kaşığı margarin ve sütle birlikte (sütü pakette yazan miktardan yarım su bardağı eksik koydum) pişirin. Keşkülü kâselere birer kepçe koyup soğumaya bırakın. Başka bir tencerede çilekli pudingi 1 tatlı kaşığı margarinle ve sütle birlikte (sütü pakette yazan miktardan keşküldeki gibi yarım su bardağı eksik koydum) pişirin. Çilekli pudingi keşkülün üzerine döküp buzdolabında soğutun. Üzerlerine hindistan cevizi rendesi serpip servis yapın.
Tavuk Salatası
Haşlanıp küp kesilmiş tavuk göğsü
Taze soğan (ince kesilmiş)
Taze sarımsak (ince kesilmiş)
Kırmızı biber (közlenip küp kesilmiş)
Mantar (haşlanmış dilimlenmiş)
Maydanoz, dereotu (ince kesilmiş)
Mayonez, hardal (dijon hardalı)
Garnitür, pul biber, tuz, kırmızı toz biber
Yapılışı: Hardalı, mayonezi, tuzu ve baharatları karıştırın. Tavuğu, sebzeleri, hardallı sosu bir kâseye alıp karıştırın. Tavuk salatasını buzdolabında bir süre beklettikten sonra servis yapın.
Tereyağlı Poğaça
150gr. Yumuşak tereyağı
50gr. Yoğurt
Yarım yemek kaşığı limon suyu
2 Yumurta (1 sarısı ayrılmış)
1 Kabartma tozu, tuz
Aldığı kadar un
Peynirli maydanozlu iç
Yapılışı: Tereyağını, yoğurdu, 1yumurtayı ve 1 yumurta akını, limon suyunu karıştırın. Unu, kabartma tozunu, tuzu ilave edip hafifçe ele yapışan bir hamur yoğurun. Poğaça hamurunun üzerine nemli bir bez örtüp buzdolabında 20 dakika bekletin. Hamurdan parçalar koparıp içlerine peynirli iç koyun ve poğaça şekilleri verin. Tereyağlı poğaçaların üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin ve fırında pişirin.
Ispanaklı Sodalı Börek
5 Yufka
Sosu için:
2 Yumurta (1 sarısı ayrılmış)
2 Şişe soda
1 Su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
İçi için:
1,5 Su bardağı ufalanmış beyaz peynir
1kg. ıspanak
1 Su bardağı yoğurt
3 Orta boy soğan (incecik kesilmiş)
1 Kahve fincanı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı: Sos malzemelerini bir kaba alıp çırpın. Ispanağı irice kesip yıkayın ve haşlayın. Soğuk sudan geçirdikten sonra fazla suyunu sıkın. Tüm iç malzemelerini bir kaba alıp karıştırın. Yağlanmış tepsiye iri parçalara bölünmüş 1 yufkayı koyun. Üzerine sosundan bolca dökün ve ıspanaklı içten serpin. Elinizdeki malzeme bitene dek bu şekilde devam edin. En üstüne kalan sosu döküp çırpılmış 1 yumurta sarısı sürün. Ispanaklı sodalı böreğin üzerine çörekotu serptikten sonra fırında pişirin.
Soğanlı Börek
5 Yufka
2 Yemek kaşığı ketçap (acılı)
800gr. Kuru soğan
Maydanoz, tuz, karabiber, pul biber
1 Yumurta, sıvı yağ
Çörekotu
Yapılışı: Soğanları küçük küp doğrayıp tencereye alın. Bol sıvı yağ ve biraz tuz ekleyip soğanları pembeleşene kadar kavurun. İnce kesilmiş maydanozu, baharatları, ketçapı koyup 2-3 dakika daha kavurup ocaktan alın. 1 Yufkanın üzerine soğanlı harcın yağından serpin. Yufkanın bir ucuna harçtan koyup rulo sarın ve gül böreği şekline getirin. Böreği tepsinin ortasına koyun. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp, tepsideki böreğin etrafına sarın. Soğanlı böreğin üzerine çırpılmış 1 yumurta sürün, çörekotu serpip fırında pişirin ve sıcak servis yapın.
Yorumlar
http://cafemis.com
http://cafemis.blogspot.com
Sevgiyle kalin.
ellerine sağlık canım
sevgilerimle
Ellerine sağlık
Çok öpüyorum.