Sütlü Tatlılar
Çikolata Soslu İrmik Tatlısı
1 Litre süt
8 Yemek kaşığı irmik
8 Yemek kaşığı şeker
Üzeri için:
1 Paket çikolata sosu, süt
Yapılışı: Çikolata sosu hariç tüm malzemeyi karıştırıp pişirin. Islatılmış küçük kalıplara tatlıyı dökün. İrmik tatlısını oda ısısında soğuttuktan sonra buzdolabında birkaç saat bekletin. Çikolata sosunu üzerinde yazan tarife göre sütle pişirip soğutun. İrmik tatlılarını kalıplarından çıkarıp üzerlerine çikolata sosu dökün ve servis yapın.
Meyve Soslu İrmik Tatlısı
1 Litre süt
9 Yemek kaşığı irmik
9 Yemek kaşığı şeker
1 Limon kabuğu rendesi
1 Yemek kaşığı margarin
Üzeri için:
Meyve sosu
Yapılışı: Tüm malzemeyi tencereye alıp karıştırın ve muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Tatlıyı kâselere koyup önce oda ısısında sonra da buzdolabında soğutun. Meyve sosunu üzerindeki tarife göre pişirip tatlıların üzerlerine dökün. Dilerseniz üzerlerine file badem serpip soğuyunca servis yapın.
Gülsuyu Aromalı Sütlaç
1 Çay bardağı pirinç
1,5 Su bardağı şeker
5 Yemek kaşığı mısır nişastası
1 Litre+yarım su bardağı süt
2,5-3 Su bardağı su
Yarım çay bardağı gülsuyu
2 Paket vanilya
Yapılışı: 2,5-3 Su bardağı suda pirinci haşlayın. İçine şekeri ve 1 litre sütü ilave edin. Ayrı bir kapta nişastayı vanilyaları yarım su bardağı sütle birlikte karıştırın. Nişastalı karışımı da tencereye aktarıp Sütlacı pişmeye bırakın. Sütlacın pişmesine yakın içine gülsuyunu karıştırın. Üzeri göz göz olunca sütlacı kâselere aktarın ve soğuyunca servis yapın.
Damla Sakızlı Muhallebi
1 Su bardağı şeker
1 Kahve fincanı pirinç unu
Yarım kahve fincanı mısır nişastası
4 Su bardağı süt
3 Parça damla sakızı
Yapılışı: Tüm malzemeleri tencereye alıp karıştırın. Damla sakızını küçük küçük kırıp karışıma ilave edin ve muhallebiyi pişirin. Damla sakızlı muhallebiyi kâselere alıp soğuyunca servis yapın.
Not: İsterseniz muhallebi soğuyunca hazır meyve sosunu pişirip (ben Kenton’un çilek ve frenk üzümlü meyveli sosunu kullandım) muhallebilerin üzerlerine döküp soğuyunca servis yapabilirsiniz.
Puding
1 Paket fındıklı puding
1 Paket vanilyalı puding
Pötibör bisküvi
Süt, hindistan cevizi rendesi
Yapılışı: Pötibör bisküvilerini küçük küçük kırıp kâselere koyun. Fındıklı pudingi üstündeki tarife göre sütle pişirip bisküvilerin üzerlerine dökün. Vanilyalı pudingi de sütle pişirip soğumuş olan fındıklı pudingin üzerine dökün. 1 Gece veya bir kaç saat buzdolabında bekletip üzerlerine hindistan cevizi rendesi serpin.
Çikolatalı ve Hindistan Cevizli Muhallebi
3 Su bardağı süt
1,5 Yemek kaşığı un
2 Yemek kaşığı dolusu hindistan cevizi rendesi
1 Yemek kaşığı margarin
3-4 Yemek kaşığı şeker
1 Vanilya
Üstü için:
1 Paket çikolata (80gr.)
Ceviz ve pasta süsü
Yapılışı: Tüm malzemeyi karıştırıp pişirin ve kâselere aktarın. Muhallebileri buzdolabında soğutun. Çikolataya biraz su ilave edip benmari usulü eritin. Muhallebilerin üzerlerine çikolatadan dökün. Üzerlerini pasta süsü ve fındıkla süsleyin.
Çikolata Soslu Muhallebi
4 su bardağı süt
1 Kahve fincanı pirinç unu
Yarım kahve fincanı mısır nişastası
1 Su bardağı şeker
50gr. Margarin
2 Vanilya
Üzeri için:
Çikolata sosu
Yapılışı: Margarin hariç tüm malzemeleri karıştırın, margarini de ekleyip muhallebiyi pişirin. Muhallebiyi kâselere koyun ve soğumaya bırakın. Çikolata sosunu pişirip üzerlerine dökün. Çikolata soslu muhallebiyi buzdolabında soğuttuktan sonra üzerlerini hindistan cevizi rendesi ve pasta süsüyle süsleyip servis yapın.
Pudingli Muhallebi
4 Su bardağı süt
1 Kahve fincanı pirinç unu
Yarım kahve fincanı mısır nişastası
1 Su bardağı şeker
Üzeri için:
1 Paket portakal parçalı çikolatalı puding (kenton)
Süt
Yapılışı: Muhallebi malzemelerini karıştırıp pişirin ve kâselere doldurun. Portakal parçalı çikolatalı pudingi sütle birlikte pişirip muhallebilerin üzerlerine dökün. Buzdolabında soğuttuktan servis yapın.
İki Renkli Muhallebi
Muhallebisi için:
5 Su bardağı süt
3 Kahve fincanı şeker
2 Kahve fincanı un
150gr. Margarin
1 Vanilya
Çikolata sosu için:
1,5 Su bardağı su
3 Yemek kaşığı kakao
2 Yemek kaşığı şeker
1 Yemek kaşığı dolusu un
1 Paket bitter çikolata (80gr.)
Yapılışı: Muhallebi malzemelerini tencere alıp karıştırın. Kaynamaya başlayınca margarini ekleyin ve pişirmeye devam edin. Margarin eriyince ocaktan alın. Islatılmış borcama muhallebiyi dökün ve soğumaya bırakın. Sos malzemelerini ayrı bir tencerede karıştırıp pişirin. Çikolatalı sosu soğumuş olan muhallebinin üzerine dökün. 1 Gece buzdolabında bekletin. Üzerine hindistan cevizi rendesi serpin ve dilimleyip servis yapın.
Tüm sütlü tatlı tariflerim burada:
Yorumlar
eline sağlık hepsi de birbirinden güzel görünüyor maşaallah
sevgiler
Kalpli irmik tatlısını çok beğendim :)
Ellerine sağlık..
sevgilerimle..
eline sağlk
sevgiler..
Hepsine varım ben!
Kalbi selamlarımla
Bu kadar güzel görünen talıları bir arada görünce krize girdim ben.
Gözlerimi alamıyorum.
Ellerine sağlık
Çok öpüyorum.
Bu güzel tariflere ödül var beklerim. Sevgilerimle...