Patatesli Patlıcan Sarma-Taze Fasulye Kızartması-Havuç Mücveri-Bamya Kızartması-Değişik Biber Kızartması-Kabak Mücveri


Patatesli Patlıcan Sarma


Taze Fasulye Kızartması


Havuç Mücveri


Bamya Kızartması


Değişik Biber Kızartması



Kabak Mücveri

Patatesli Patlıcan Sarma

2 Patlıcan

2 Patates

5 Dal maydanoz

5 Dal dereotu

1 Soğan

Kırmızı toz biber, nane, tuz

Pul biber, karabiber, sıvı yağ

Sosu için:

3-4 Domates

Sıvı yağ, tuz, karabiber

Pul biber, kekik, kırmızı toz biber

Yapılışı: Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra ezin. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun. Patatesi, tuzu, baharatları, ince kesilmiş dereotu ve maydanozu ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca yoğurup ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın. Patlıcanları uzunlamasına ince dilimleyin ve tuzlu suda bir süre bekletip yıkayın. Sıvı yağda kızarttığınız patlıcanların fazla yağlarını kâğıt havluda alın. Kızartılmış patlıcan dilimlerinin uçlarına patates köftelerinden koyup rulo şeklinde sarın. Sosu için, domatesleri küçük küp kesip sıvı yağında soteleyin. Baharatları ve tuzu koyup domatesleri öldürmeden ocaktan alın. Fırın kabına domates sosunu dökün. Üzerine patlıcan rulolarını dizip fırında pişirin ve sıcak servis yapın.

Taze Fasulye Kızartması

3 Yemek kaşığı dolusu un

1 Kabartma tozu veya 1 çay kaşığı karbonat

1 Yumurta, sıvı yağ

Kırmızı toz biber, tuz, karabiber, pul biber

Taze fasulye

Yapılışı: Fasulye ve sıvı yağ hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına alın. Yeterince su ilave edip boza kıvamında bir karışım elde edin. Taze fasulyelerin uçlarını kesip yıkayın. Fasulyeleri uzunlamasına ikiye kesin. Taze fasulyeleri hazırlanan sosa bulayıp (fasulyeler çiğ olacak) kızartın ve sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapın.

Domates soslu bostan patlıcanı kızartması tarifi burada.

Havuç Mücveri

4 Havuç

2 Yumurta

4 Yemek kaşığı un

Dereotu, tuz, karabiber

Kızartmak için:

Sıvı yağ

Yapılışı: Rendelenmiş havucu, ince kesilmiş dereotunu, unu, yumurtaları, tuzu, karabiberi karıştırın. Kızgın sıvı yağa kaşık kaşık mücverden koyup kızartın. Havuç mücverini yoğurtla birlikte servis yapın.

Bamya Kızartması

1 Kahve fincanı maden suyu

1 Yumurta

3 Yemek kaşığı dolusu un

Tuz

Sosu için:

Yoğurt, sarımsak

Dereotu

Yapılışı: Maden suyunu, yumurtayı, tuzu, unu karıştırın. Bamyaların başlarını temizleyip yıkayın. Bamyaları (çiğden) maden sulu karışıma bulayıp sıvı yağda kızartın. Sos malzemelerini bir kapta çırpıp bamya kızartmasının üstüne dökün. Üzerine pul biber serpin.

Değişik Biber Kızartması

2 Yumurtayı, tuzu, unu, suyu boza kıvamına gelene dek çırpın. Yeşil biberleri ikiye kesip içlerini temizleyin ve yıkayın. Biberleri sosa bulayın ve sıvı yağda kızartın. Üzerine yoğurt gezdirin.

Kabak Mücveri

500gr. Kabak (rendelenmiş)

3 Taze soğan (ince kesilmiş)

1 Kâse beyaz peynir

Maydanoz, dereotu

4 Yemek kaşığı dolusu un

2 Yumurta

Karabiber, kırmızı toz biber

Tuz, pul biber

Yapılışı: Tüm malzemeyi karıştırın. Kızdırılmış sıvı yağa birer yemek kaşığı kabak mücverinden koyup kızartın.

Yorumlar

fuat gencal dedi ki…
Hepsi birbirinden nefis,leziz ve iştah açıcı.Ellerinize,emeğinize sağlık.

Saygılar.
Damak Tadı dedi ki…
Kızartma cennetine düştüm adeta..Fasulye dışında hepsinin tdına bakmak isterdim canım..Ellerine sağlık,öpüyorum kocaman..Sevgiler..
YeMeK vAkTi dedi ki…
hepsi harika gözüküyor bunları bir tavakta düşünemiyorum mm lezzet şöleni kim ne derse desin kızartmanın tadı her zaman başka:)
NzlGl dedi ki…
Arminacığım
fasülye kızartmasını duymuştum ama bamyayı duymamıştım.
Değişik lezzet tarifleri vermişsin yine ellerine sağlık canım
iyi haftasonları diliyorum
sevgilerimle
Dilekhaniminmutfagi dedi ki…
Arminacım ellerine sağlık döktürmüşsün yine selamlar canım öpüyorum AEO
kalpkurabiye dedi ki…
sevgili armina..
ellerine sağlık demek istiyıorum sadece çünkü bu sıcaklarda en çok yediğimiz ve arzu ettiğimiz şeyleri yapıp birgüzel yayınlamışsın..
bereketli olsun..
sevgiliermle..
Unknown dedi ki…
hepsi de birbirinden lezzetli gözüküyor.ellerine saglık.
ANNEMİNELİ dedi ki…
Çok hoş olmuşlar ellerine sağlık,patlıcan sarmayı sık sık konuklarıma yaparım,çok lezzetli oluyor...Sevgilerrrr...
Sevil Şahin dedi ki…
hepsi birbirinden güzel ellerine sağlık canım
sevgiler