Hindistan Cevizli Pasta-Kaşarlı Ekmek-Sütlü Kurabiye-Çikolatalı Fındıklı Küçük Kekler-Pastırmalı Çörek

Hindistan Cevizli Pasta



4 Yumurta
3 Kahve fincanı şeker
4 Kahve fincanı+2 silme yemek kaşığı Sinangil Tropik Aromalı (Hindistan Cevizli) Kekunu
Kreması için:
1 Litre+1 su bardağı süt
6 Yemek kaşığı un
8 Yemek kaşığı dolusu şeker
1 Yumurta, 1 yemek kaşığı margarin
1 Paket (200gr.) labne peyniri
1 Paket krem şanti
Islatmak için:
1,5 Su bardağı süt
3 Yemek kaşığı dolusu hindistan cevizi rendesi
2 Yemek kaşığı şeker
Arasına:
2 Muz
Yapılışı: Krem şantiyi 1 su bardağı sütle birlikte çırpıp buzdolabına koyun. Islatma malzemelerini karıştırıp 2 saat bekletin. Kreması için unu, şekeri, yumurtayı, 1 litre sütü karıştırın. Margarini de ekleyip kremayı pişirin ve soğutun. İçine labne peynirini karıştırın. Krem şantinin bir kısmını üzeri için ayırıp, kalanını kremaya karıştırın. Keki için yumurtalarla şekeri çırpın. İçine hindistan cevizli unu karıştırın. Yağlanmış unlanmış tepsiye kek hamurunu döküp, fırında pişirin. Pasta kekini soğutup ikiye kesin. Kekin alt parçasını hindistan cevizli sütle ıslatın. Üzerine krema sürün. Dilimlediğiniz muzları (birazını üzeri için ayırın) dizin. Üstüne kekin üst parçasını ters çevirip koyun. Kalan hindistan cevizli sütle ıslatın. Kremayla üzerini kaplayın. Pastayı krem şanti, muz dilimleri ve hindistan cevizi rendesiyle süsleyin. Buzdolabında birkaç saat bekletip servis yapın.

Kaşarlı Ekmek


1 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı tereyağı
1,5 Su bardağı kaşar peyniri rendesi
2 Yumurta
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Paket Sinangil kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için:
1 Yumurta sarısı ve çörekotu
Yapılışı: Süt ve yumurtaları birlikte çırpın. Tereyağını eritip, sütlü karışıma ekleyin. Unu, tuzu, kabartma tozunu ilave edip ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamuru yumruklayarak biraz büyükçe açın. Üzerine kaşar peynirini serpip rulo sarın. Halka şekline getirip yağlanmış tepsiye koyun. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Kaşarlı ekmeği fırında üstü kızaran dek pişirip, sıcak servvis yapın.

Sütlü Kurabiye


2 Yemek kaşığı dolusu margarin (yumuşak)
1 Su bardağı pudra şekeri
2 Yumurta
1,5 Su bardağı süt
1 Paket Sinangil kabartma tozu
1 Paket Sinangil vanilya
Aldığı kadar un
İçi için:
Yarım su bardağı kuru yaban mersini
Yarım su bardağı küçük kesilmiş kuru kayısı
1 Su bardağı kuru üzüm
Yarım su bardağı hindistan cevizi rendesi
2 Yemek kaşığı pudra şekeri
1 Su bardağı yer fıstığı
Yapılışı: Yaban mersinini, kayısıyı, üzümü karıştırın. Başka bir kapta hindistan cevizi rendesini, 2 yemek kaşığı pudra şekerini, kabukları çıkarılmış ve ikiye ayrılmış yer fıstığını karıştırın. Hamuru için Pudra şekerini, margarini, sütü karıştırın. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya kesin. Kurabiye hamurunun bir parçasını merdaneyle açıp, kuru meyvalı karışımı üzerine serpin. Rulo şeklinde sarıp dilimleyin. Hamurun diğer parçasınıda aynı şekilde hazırlayıp, üzerine yer fıstıklı karışımı serpin. Rulo yapıp dilimledikten sonra fırında pişirin. Sütlü kurabiyenin üzerine pudra şekeri eleyin.

Çikolatalı Fındıklı Küçük Kekler


3 Yumurta
1 Su bardağı şeker
100gr. Tereyağı
Yarım su bardağı süt
3 Yemek kaşığı kakao
2 Su bardağı Sinangil fındık aromalı kekunu
80gr. Bitter çikolata (küçük kesilmiş)
İri dövülmüş fındık
Yapılışı: Şekerle yumurtaları çırpın. Tereyağını (eritilmiş) ve sütü ekleyin. Unu, kakaoyu ilave edip karıştırın. Kek hamurunu buzdolabına koyup, 15 dak. bekletin. Buzdolabından çıkardıktan sonra içine çikolatayı karıştırın. Yağlanmış küçük kek kalıplarına dökün. Üzerlerine fındık serpip, fırında pişirin.

Pastırmalı Çörek


1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Yumurta+2 yumurta akı
1 Silme tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar Sinangil sade kekunu
10 Dilim pastırma
Üzeri için:
Susam ve yumurta sarısı
Yapılışı: Yumurtayı, yumurta aklarını, sıvı yağını, yoğurdu karıştırın. Pastırmayı küçük kesip (çemeniyle birlikte) karışıma ekleyin. Unla tuzu ilave edip ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp, yuvarlak şekiller verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Pastırmalı çörekleri fırında üzerleri kızarana dek pişirin.

Yorumlar

ben de bugün hindistancevizli kekunu denedim ve çoom hoşuma gitti..hele pişerken yaydığı koku harikaydı..hepsi birbirinden lezzetli gözüküyor..ellerine sağlık canım..
Pembe Tatlar dedi ki…
ooo hepside birbirinden şahane gözüküyor ellerinize sağlık....
aleyna dedi ki…
arkadaşım hangi lezzeti saysam.hepsi nefis.ellerine sağlık.şu ekmeği deneyeceğim.sevgiler ve kolaylıklar
TAZE NANE dedi ki…
Muzlu pastayı ben alıyorum gerisini diğerlerine bırakıyorum.
Sevgiler canım.
Yine peşi sıra mükemmel tarifler.
TAZE NANE dedi ki…
Canım ben muzlu pasta diye yazdım. Üzerindeki muzları görünce. Yani muz olursa benim için o hep muzlu pasta oluyor bu yüzden.
Sevgiler.
Kurabiyelere bayıldım, harika görünüyorlar, ellerine sağlık sevgiler...
Adsız dedi ki…
armina hanım hindistan cevizini tatlılarda kullanmayı seven bir insan olarak pastanızı mutlaka deneyeceğim.Ellerinize sağlık...

lale nazlı
burcunokta dedi ki…
hepsi bir birinden lezzetli görünüyor, pastadan bir dilim istiyoruuum muhteşem görünüyor, sevgiler.
Hepsi çok güzel.Pasta özellikle hoşuma gitti.Şeker hamuru v.s. yok.
Armina dedi ki…
Sevgili Lale Hanım,

Hindistan cevizli pastayı biz çok beğendik. İnşallah siz de beğenirsiniz.
koseminderi dedi ki…
Nede güzel görünüyor gerçektende.
kışın tatlı şeyler iyi geliyor insana :))
Bende asure yaptim. Tatli ihtiyacimi bu hafta aure ile karsilayacagiom. Siteye de tarifini koydum. Aklinda bulunsun:) Cok guzel gorunuyor pastan canim. Ellerine saglik.
Pembe Tatlar dedi ki…
hepside harika gözüküyor ellerine sağlık canımmmm
Miskokulu Lezzetler dedi ki…
Tariflerinize bayıldım.Hepsi de çok nefis görünüyor.sevgiler.Mine
~Lexibule~ dedi ki…
Que de bonnes choses Miam!! xxx