Süt Reçelli Kurabiye



Hamuru İçin:
1 Yemek kaşığı dolusu yumuşak tereyağı
1 Yumurta akı
2 Yemek kaşığı mısır nişastası
Yarım su bardağı pudra şekeri
3 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzerine:
Yumurta sarısı
Süt reçeli, ceviz içi
Çikolata Sosu İçin:
Damla çikolata ve süt
Yapılışı: Yağları, yumurta akını, şekeri karıştırın. Unu, nişastayı, kabartma tozunu ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp, yuvarlak şekiller verin ve tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün  (bazılarının üzerlerine ceviz parçaları koydum). Fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Kurabiyeler soğuyunca üzerlerine süt reçeli sürün. Kurabiyelerin üzerlerini çikolata sosuyla süsleyin.
Çikolata Sosunun Hazırlanışı:
Damla çikolatayı ve az sütü yanmaz tavaya koyun. Sürekli karıştırarak çikolatayı eritin.



Yorumlar