Bayram Tatlısı


Hamuru İçin:
1 Yumurta
Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 Yemek kaşığı yoğurt
1 Yemek kaşığı sirke
1 Kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi İçin:
1 Su bardağı ceviz içi
Şerbeti İçin:
2 Su bardağı şeker
3 Su  bardağı su
Yapılışı: Şerbet malzemelerini tencereye alıp, kaynattıktan sonra soğutun. Cevizleri bıçakla iri iri doğrayın. Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın. Unu ve kabartma tozunu ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp, merdaneyle kalınca ve elips şeklinde açın. Bıçakla kenarlarından 4-5 yerinden verev kesin. Ortalarına ceviz koyun. Kenarlarındaki hamurları üzerlerine kapatın. Tatlıyı soğuk fırına  koyup pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Bayram tatlısını 1 gece dinlendirdikten sonra servis yapın.

Kaynak: Nursel'in Mutfağı



Yorumlar

fuat gencal dedi ki…
Merhabalar, ellerinize sağlık çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılar.
mutfagabuyrun dedi ki…
olsada yesem dedim canım.nefis görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.
Teşekkür ederim yorumunuza.