Milföy Pizzası - Pazılı Börek - Sebzeli Ekmekler

Milföy Pizzası


Salçayı, biraz sıvı yağı, suyu, çok az şekeri, kekiği, tuzu, karabiberi, pulbiberi karıştırıp koyu kıvamlı bir sos elde edin. Yağlanmış tepsiye milföy hamurlarını dizin. Çatalla bir-kaç yerinden hafifçe delin. Fırında yarı yarıya pişirin. Üzerine hazırladığınız salçalı sosu sürün. İnce kesilmiş kırmızı ve yeşil biberi, haşlanmış dilimlenmiş mantarı, dilimlenmiş sosisi koyun. Aralarına domates dilimlerini koyun. Milföy pizzasını fırında pişirin. Fırından çıkarıp, üzerine kaşar peyniri rendesi serpin. Kaşar peyniri eriyene dek milföy pizzasını fırında tutun. Fırından çıkardığınız milföy pizzasını sıcak sıcak servis yapın.

Pazılı Börek



4 Yufka
Harcı için:
800gr. Pazı
2 Soğan küçük küp kesilmiş
Tuz, karabiber
Biraz sıvı yağ
Sosu için:
3 Yumurta (1 sarısı ayrılmış)
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı su
Yapılışı: Pazıyı iri kesin haşlayın ve fazla suyunu sıkın. Biraz sıvı yağında soğanı kavurun. Pazıyı, tuzu, karabiberi ekleyip kavurun. Başka bir kapta sos malzemelerini karıştırın. Yufkaları iri parçalara kesin. Yağlanmış bir fırın kabına yufkaların yarısını aralarına sosundan sürerek döşeyin. Harcını üstüne yayın. Kalan yufkaları aralarına sosundan sürerek yerleştirin. Kalan sosu pazılı böreğin üstüne dökün. 1 Yumurta sarısını sürüp, çörekotu serpin. Pazılı böreği fırında pişirip, yoğurtla birlikte servis yapın.

Sebzeli Ekmekler


Ispanağı iri kesin haşlayın ve fazla suyunu sıkın. Küçük küp kesilmiş soğanları, tereyağı ve biraz sıvıyağında kavurun. Ispanağı, haşlanmış irice kesilmiş mantarı, mısırı, tuzu, karabiberi, ekleyip kavurun. Tost ekmeklerinin veya bayat ekmek dilimlerinin üzerlerine yumuşatılmış tereyeğı ve sebzeli harcı sürün. Sebzeli ekmekleri fırında pişirin.

Yorumlar

makhina dedi ki…
selam canım hepsi de birbirinden güzel olmuş o börek nasıl güzel kabarmış öyle ellerine sağlık.güzellikler içinde hayırlı bir hafta dilerim,mutlu akşamlar...
Nur dedi ki…
Canım ellerine saglık iştah açıcı mis kokulu hepside, bakalım milföylü pizzayı müsait bir zamanda deneyecegim :) ama şimdi soganlı peynirli çöregini yapıcam tarifi aldım teşekkür ederim çok öptüm seni.
Lezzet Gemisi dedi ki…
MERHABA CANIM. ŞU MİLFÖYLE YAPILAN TARİFLERE BAYILIYORUM DOĞRUSU. MUTFAKTAKİ CAN SİMİDİMİZ RESMEN. :) HEPSİ ŞAHANE OLMUŞ TATLIM. ELLERİNE SAĞLIK. İSTEKLERİNİN GERÇEKLEŞECEĞİ, HARİKALARLA DOLU BİR HAFTAYA BAŞLAMAN DİLEKLERİMLE... SEVGİLER....
hdidem95 dedi ki…
hepside birbirinden nefis görünüyor ellerinize sağlık sevgiler
pelince dedi ki…
Hepsi nefis olmuş,ellerine sağlık..Mim cevaplarınıda zevle okudum,sevgiler...
Nur dedi ki…
Canım o çöregin hamuru nasıl güzel oldu anlatamam yumuşacık ve enfesti iftarda çayla birlikte bayıldık yemeye doyamadık ogluşumla birlikte tarif için teşekkr çok ederim.
Ayrıca takı kutusunu yapmayı düşünürsen tavsiye ederim hem kolay hem rahatlatıcı...
Sevgilerimle
akasyakokusu dedi ki…
Merhaba canım..nefis mamalar gördüüümm..evet evet hele börekk maşaAllah ne güzel kabarmış öyle..
Bendemi yapsam acaba tühh oğlancığımda yalandı:))
eline sağlık canım tşkler.
NzlGl dedi ki…
Sevgili armina

ne kadar güzel tarifler vermişsin ellerine sağlık ama en çok sebzeli ekmekleri beğendim

en kısa zamanda deneyeceğim

sevgilerimle
akasyakokusu dedi ki…
Armina güzelim ben sabah geldimdi galiba buraya..ama gözüm böreği gördü..ayol sen bunları bir kayıtta toplamışsın..nasılda farketmedim pazılı ekmekler nefis görünüyor..helede en üstteki pizza..
aman yavaş nazara gelecen hepsini birden ekleme..
ara ara ekle.öpüyorum sevgilerimle..
made in funda dedi ki…
tabiki ben izin vermedim.hemen şikayet etmemiz lazım.nasıl şikayet edeceğim biliyor musun canım..
Damak Tadı dedi ki…
Çok hoş lezzetler bunlar canım..Her biri ayrı güzel..Böreğinde ne de güzel kabarmış..Ellerine sağlık..Afiyetler olsun..Hayırlı iftarlar!


Sevgilerle
karakazan dedi ki…
hepsi birbirinden güzel olmus canim.Ellerine saglik,ben börekten bir dilim alayim bari:)

sevgilerimle,serap.