Künefe

200gr. Kadayıf
100gr. Künefelik tuzsuz Hatay peyniri
2 Yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti İçin:
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı su
Yapılışı: Kadayıfı didikleyip, küçük küçük kırın. Tereyağını eritip, kadayıfa ilave ettikten sonra iyice karıştırın. Orta boy tavayı tereyağıyla yağladıktan sonra kadayıfın yarısını tavaya koyun. Uygun bir tabakla üstüne bastırarak kadayıfı presleyin. İnce dilimlenmiş peyniri 1 parmak boşluk bırakarak, tavadaki kadayıfın üzerine koyun. Üzerine kalan kadayıfı koyup, tekrar presleyin. Ocakta en kısık ateşte, tavayı çevire çevire altını pişirin. Altı kızarınca ters çevirip, üstünü de pişirin. Sıcak künefenin üzerine ılık şerbeti dökün. Künefeyi sıcak olarak servis yapın.

Yorumlar